Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Desert cu ciocolată și cireșe

Desert cu ciocolată și cireșe

Ingrediente

600 g cireșe fără sâmburi;

160 g unt topit;

180 g zahăr;

150 g făină;

100 g ciocolată neagră  70% cacao) topită;

2 ouă;

150 ml lapte;

2-3 linguri de tahini (pastă de susan);

1 praf de sare;

½ linguriță praf de copt
Mod de preparare

Mai întâi, ungi o formă de tort cu o parte din untul topit, o presari cu zahăr (circa 40 g) și pui cireșele fără sâmburi.

Amesteci într-un castron făina cu restul de zahăr, cu praful de copt și sarea. Separat, amesteci ouăle cu laptele, tahini, untul și ciocolata topite și răcite. Mixezi până când se omogenizează. Adaugi amestecul de făină, omogenizezi și torni totul peste cireșe.
Introduci forma în cuptorul încins la 200º C pentru 40 de minute. Scoți forma din cuptor și lași prăjitura să se răcorească. O servești cu lingurița, simplă sau cu înghețată.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*