Desert cu căpşuni

shutterstock_7699051

Ingrediente

18-20 de pişcoturi
300 g căpşuni
80 g zahăr
400 ml frişcă lichidă
1 pliculeţ gelatină

50 ml apă

300 ml lapte

Mod de preparare

Mai întâi pui gelatina la înmuiat în apă pentru 30 de minute. Rupi codiţele la căpşuni, le speli şi le mixezi într-un blender. Baţi frişca tare cu zahărul, adaugi piureul de căpşuni, gelatina topită pe aburi şi omogenizezi bine.

Pui folie de plastic într-o tavă mare de cozonac, aşezi pe fund un strat de pişcoturi înmuiate în lapte, pui crema şi acoperi cu pişcoturi înmuiate tot în lapte.

Introduci desertul la frigider pentru cel puţin 4 ore înainte să-l serveşti, după care îl răstorni pe un platou şi îl tai felii mai groase. Dacă îţi rămâne cremă, o pui în cupe şi o dai la rece.

Sfat!

Acest desert îl poţi pregăti toată vara, înlocuind căpşunile cu alte fructe. Foarte bune sunt vişinele, caisele, piersicile… Acestea trebuie să fie coapte bine şi curăţate de coajă. Pişcoturile le poţi înmuia şi în zeamă de compot.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

One comment

  1. Trica Viorica

    o reteta minunata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*