Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Desert cu brânză și caise

Desert cu brânză și caise

Ingrediente

Pentru pişcoturi
3 ouă
50 g zahăr pudră

90 g făină
Pentru cremă
250 ml smântână naturală pentru frișcă
250 g brânză dulce de vaci
1 lingură zahăr

300 g compot de caise fără zahăr
150 ml apă

1 lingură cacao

1 linguriţă pudră de cacao pentru decor

Mod de preparare

  1. Pentru pişcoturi, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul pudră, după care adaugi treptat gălbenuşurile. Adaugi făina şi amesteci uşor, de jos în sus, cu o lingură de lemn. Pui aluatul într-un poş şi formezi pe o tavă cu hârtie de copt benzi de 8 cm lungime. O introduci în cuptorul încălzit la 180º C pentru circa 18-20 de minute. Laşi pişcoturile să se răcească, după care le desprinzi uşor de pe hârtie.
    Bați smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră până se întărește. Adaugi brânza de vaci şi omogenizezi. Cureţi caisele de coajă şi le tai felii sau bucăţi. Faci un sirop din apă şi cacao şi îl laşi să se răcească.
    3. Pui o lingură de cremă pe partea de jos a unei cupe, pui pişcoturi înmuiate în siropul de cacao, apoi bucăţi de caise şi acoperi cu cremă. Introduci cupele la frigider pentru o oră. Serveşti desertul presărat cu pudră de cacao.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*