Home / Copil / Descoperă noutățile de amenajare a casei

Descoperă noutățile de amenajare a casei

 

 

Photographer Mats Ekdahl

Noul catalog Ikea are 328 de pagini și se inspiră din bucuria meselor împreună, reflectând tema de anul acesta: „Gesturile mici contează”. Este vorba despre momentele mărunte, magice, din jurul bucătăriei și nu numai. Despre gesturile mici dar pline de semnificație pe care le facem pentru cei dragi, fără un motiv anume.

Noutăți pentru toate gusturile

  • Detalii și accesorii – Pentru că fiecare încăpere a casei oferă un prilej de a face gesturi mici pentru cei dragi, catalogul IKEA cuprinde o mulțime de idei și accesorii pentru a le pune în practică. Suportul de laptop se transformă într-o tavă perfectă pentru cinele de pe canapea (pag. 73), iar carafa cu apă se potrivește oriunde cei dragi au nevoie de hidratare sau de o băutură răcoritoare (pag. 74).
  • Mai multe noutăți și colecții limitate – Colecția SINNERLING creată de designer-ul Ilse Crawford propune o reîntoarcere către materialele naturale prin produsele din lemn de plută naturală, bambus, ceramică și plută. Produsele din colecția SITTNING transformă fiecare masă într-o experiență aparte. Sunt confecționate din materiale precum lemn de acacia, piatră, sticlă și bumbac, iar formele și culorile neașteptate creează o atmosferă plăcută. Aceste două colecții sunt doar câteva din noutățile prezente în catalog și în magazin.
  • ikea

Ce obiceiuri au românii acasă

A doua ediție a studiului Life at Home Report cercetează modul în care locuitorii din București gătesc, servesc și își depozitează mâncarea. Datele au fost obținute printr-un chestionar online, la care au răspuns peste 1.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

În urma acestei analize a reieșit că 74% dintre bucureșteni sunt curioși să testeze noi feluri de mâncare, 79% au încredere în abilitățile gastronomice, însă doar 22% din cei chestionați gătesc acasă în timpul săptămânii, iar mai mult de jumătate, adică 58%, spun că timpul este principalul motiv pentru care ajung să renunțe la gătit. După realizarea acestui studiu s-a mai constatat că 7 din 10 bucureșteni folosesc telefoane mobile sau tablete în timpul mesei, dar 52% nu se simt bine atunci când altcineva folosește telefonul la masă.

S-a mai constatat că un rol important în bucătărie îl joacă cei mici. 1 din 2 părinți crede că este important să implice copiii în activitățile din bucătărie, în timp ce pentru 43% din părinții bucureșteni care au participat la realizarea studiului, copiii au un rol esențial în alegerea felurilor de mâncare. O ultimă constatare care a reieșit în urma analizei este că 75% din bucureșteni se bucură atunci când gătesc alături de familie și prieteni, însă doar 22% își gătesc mesele împreună.

Descoperă cum poți să-ți reamenajezi casa

Catalogul IKEA 2016 vine și anul acesta cu extensia digitală – disponibilă de pe 13 august – prin care inspirația și produsele se mută din catalog, în casele românilor.

  • Noua funcție „Plimbă-te prin cameră” oferă posibilitatea de a face un tur virtual în două camere din catalog
  • Prin opțiunea de „Realitate Augmentată”, utilizatorii pot vedea cum arată peste 400 de produse IKEA la ei acasă
  • În plus, aplicația oferă peste 50 de filme, imagini și vizualizări de 360° ale camerelor.

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*