Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Deliciu cu mere și bezea  

Deliciu cu mere și bezea  

Ingrediente
Pentru blat:
3 ouă; 80 g zahăr pudră; 5 linguri apă caldă; 90 g făină;
Pentru umplutură: 500 g mere; 100 g zahăr pudră; 200 ml apă;  1/2 pachet praf budincă de vanilie; 100 g fructe confiate;
Pentru bezea:
2 albuşuri; 100 g zahăr pudră; 1 lingură miere; 1 linguriţă zeamă de lămâie; Pentru decor:
50 g bombonele glazurate
Mod de preparare
1. Pentru blat, baţi gălbenuşurile spumă cu jumătate din zahăr și apa caldă, iar albuşurile le baţi spumă tare cu restul de zahăr. Amesteci uşor cele două compoziţii şi încorporezi uşor  făina, amestecând de jos în sus.  Torni amestecul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată şi-l introduci în cuptorul preîncălzit la 160° C pentru 45 de minute.
2. Cureţi merele de coajă şi seminţe şi le tai cubuleţe. Le aşezi într-o cratiţă, adaugi zahărul, 100 ml apă şi le laşi să fiarbă cinci minute. Amesteci praful de budincă cu 100 ml de apă, îl torni peste mere şi mai laşi să fiarbă 2-3 minute. Iei vasul de pe foc, pui fructele confiate tăiate cubuleţe şi torni amestecul peste blatul din tavă.
3. Pentru bezea, baţi albuşurile cu zahărul pe baie de aburi cinci minute. Iei vasul de pe aburi, adaugi mierea, zeama de lămâie şi baţi până se îngroaşă. Întinzi bezeaua peste umplutura de mere şi introduci forma din nou la cuptor, de data asta la 180° C, pentru 20 de minute, până când albuşurile sunt uşor rumenite.
4. Laşi prăjitura să se răcească în formă, o scoţi şi o decorezi cu bombonele glazurate.
 Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*