Deliciu cremos cu prune

Ingrediente

200 g prune; 50 g miere; 50 ml apă; 50 g migdale decojite întregi. PENTRU CREMĂ: 300 ml lapte; 100 g zahăr pudră; 1 plic praf de budincă de vanilie; 250 g brânză de vaci cremoasă; frișcă pentru decor; ciocolată simplă pentru decor

Mod de preparare
Scoți sâmburii prunelor, le rupi pe jumătate și le pui la fiert cu apa și mierea. Le lași până se înmoaie puțin, oprești focul, adaugi migdalele și amesteci ușor. Le lași să stea circa o oră.

Între timp, pui laptele într-o crăticioară și-l amesteci, cu un tel, cu praful de budincă și zahărul pudră. O așezi pe foc mic și o lași până se îngroașă. O dai să se răcească, având grijă să amesteci din când în când în ea. Când este rece, adaugi brânza și mixezi foarte bine.

Umpli 4 pahare, alternativ, cu cremă și prune, iar la final ornezi cu frișcă și ciocolată rasă.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*