Home / Copil / Cușcuș cu ciuperci și carne de curcan

Cușcuș cu ciuperci și carne de curcan

Ingrediente

300 g piept de curcan

5-6 tije de sparanghel

100 g cușcuș

½ linguriță curcuma

2 căței de usturoi

½ morcov

½ zucchini

2-3 crenguțe de cimbru proaspăt sau 1 linguriță cimbru uscat

sare

piper

3-4 linguri ulei de măsline

½ legătură de patrunjel

Mod de preparare

Într-o tigaie antiaderentă sotezi usturoiul împreună cu condimentele (maximum un minut), apoi adaugi tijele de sparanghel tăiate (mai puțin vârfurile), zucchini și morcovul date pe răzătoare și carnea de curcan tăiată cubulețe. Lași 2-3 minute la sotat, apoi adaugi 300 ml apă și lași să fiarbă carnea și să scadă lichidul.

Când carnea e fiartă, adaugi cușcușul și vârfurile tijelor de sparanghel (mai poți adăuga 50-100 ml apă dacă a scăzut prea mult) și mai lași pe foc 4-5 minute. Oprești focul și adaugi pătrunjelul tocat mărunt. Îl servești cald, cu câteva frunzulițe de busuioc și semințe crude de dovleac.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*