Curcan cu caise

 

Ingrediente

1 curcan de circa 3-4 kg;

sare;

3 linguri ulei;

1/2 linguriță boia de ardei dulce;

1/2 linguriță chimion măcinat;

200 g caise uscate;

ierburi proaspete (cimbru, rozmarin, oregano);

1 lingură miere;

3 linguri unt

Mod de preparare
Speli curcanul și îl usuci cu prosoape absorbante. Îl condimentezi cu sare, atât pe interior, cât și pe exterior. Amesteci uleiul cu boiaua de ardei și cu chimionul măcinat și cu compoziția obținută ungi curcanul pe toată suprafața. Îi legi picioarele și îl așezi într-o tavă cu pieptul în sus.

Pui apă în tavă, îl acoperi cu folie de aluminiu și îl introduci în cuptorul încins la
180°C timp de o oră. Scoți tava din cuptor, ungi curcanul cu unt și miere, adaugi pe lângă el caisele uscate, ierburile aromate și îl introduci din nou în cuptor (fără folie) până se rumenește frumos. Îl ungi din când în când cu sosul din tavă.
Servești friptura de curcan cu cartofi natur și caisele în sos.

 

Foto: Photoland/Profimedia

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*