Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Cupcake cu lapte condensat

Cupcake cu lapte condensat

buna

Pufoase și delicioase, cupcake-urile făcute în casă și preparate cu dragoste le puteți transforma în deserturi inedite, cu care să vă impresionați și răsfățați deopotrivă familia și prietenii! Se prepară uşor şi se decorează după propria imaginaţie!

Ingrediente

Pentru blat

150 g făină
40 g cacao pudră
1 g bicarbonat
3 g praf de copt
1 g sare
70 g unt
2 ouă întregi
150 g lapte condensat Maresi
120 g zahăr pudră

Pentru cremă
100 g zahăr
2 albuşuri
110 g unt
2 linguriţe de apă

Mod de preparare

Încălziţi untul şi apoi îl spumați cu zahărul, peste care adăugaţi ouăle şi laptele condensat Maresi. Într-un bol separat amestecaţi faina cu pudra de cacao, bicarbonatul, praful de copt şi sarea, apoi adăugaţi compoziţia aceasta peste cea cu unt şi amestecaţi până la omogenizarea completă.

Încălziţi cuptorul la 180ºC, puneţi compoziţia în formele de cupcake cu ajutorul unei linguri, apoi introduceţi-le în cuptor pentru 20 de minute. După ce le scoateţi din cuptor verificaţi cu ajutorul unei scobitori dacă sunt bine coapte şi lăsaţi-le la răcit.

Pentru cremă, într-o oală la foc mic se topesc 40 g zahăr cu o lingură de apă, iar când ajunge la punctul de fierbere mai aşteptaţi 2-3 minute, apoi stingeţi flacăra.

Zahărul rămas se bate spumă împreună cu albuşurile. Se toarnă în fir subţire siropul fierbinte de zahăr şi se mixează puternic crema până când amestecul se răceşte. Cu ajutorul mixerului incorporaţi untul în bezea, crema de unt fiind gata în câteva minute. Puteţi da o culoare foarte frumoasă cremei cu ajutorul unor fructe de pădure presate sau frunze de mentă încorporate în cremă.

Această reţetă de Cupcake cu Lapte Condensat Maresi îi aparţine Gabrielei Simion de la Masterchef.
Poftă bună! Să o savuraţi cu plăcere!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*