Home / Copil / Alimentatie / Cum tratezi intoxicația alimentară

Cum tratezi intoxicația alimentară

Dacă ai ales o vacanță all inclusive, ești tentată să-i oferi lui bebe toate acele bunătăți cu care te răsfeți și tu, fără să te gândești că unele pot fi periculoase pentru el. Un copil mic nu are un sistem digestiv destul de puternic să facă față bacteriilor patogene și este dat peste cap imediat, mai ales dacă-i oferi preparate diferite și grele într-un interval scurt de timp. De aici până la intoxicația alimentară sau enterocolită este doar un pas. Cele mai periculoase mâncăruri sunt: carnea insuficient pregătită termic, ouăle, preparatele cu sos, prăjiturile cu creme, fructele nespălate.

Simptome: Senzația de greață, vomă, diaree, dureri abdominale, febră, deshidratare.

Tratament:  Prima măsură și cea mai importantă este să-i dai timp sistemului digestiv să se odihnească. Dacă bebe a vomitat și a făcut și diaree, nu te grăbi să-i dai iar de mâncare. Mucoasa stomacului și a intestinului este inflamată și foarte sensibilă . Timp de o zi oferă-i apă cu soluții de rehidratare, ceai de mentă neîndulcit și sticksuri sau biscuiți uscați sărați. A doua zi introdu puțină mâncare: orez și piept de pui fierte, în cantități mici. Dacă voma și febra persistă, e cazul să mergi la un medic pentru a-i oferi un tratament medicamentos.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*