Home / Bebelus / Cum schimbi scutecul

Cum schimbi scutecul

masaj (2) Un bebeluş spălat corect și schimbat la timp are toate motivele să fie fericit. Iată, pas cu pas, cum îi oferi starea de confort schimbându-i scutecele. Rețin că înainte de schimbarea scutecului, îți pregătești pe masa de înfășat tot ce ai nevoie: un prosopel, scutec curat, mănuşă de spălat, săpun, vas cu apă călduţă, cremă de protecţie, șervețele umede, șervețele uscate, cremă protectoare sau uleiul special, prosop.

Pasul 1. Scoaterea scutecului murdar

Începi cu benzile adezive, pe care le desfaci. Întorci partea de deasupra sub fundulețul copilului, ca să nu se murdărească și mai mult cu conținutul scutecului.

Pasul 2. Toaleta bebeluşului

Treci la toaleta bebelușului. Îl ștergi cu şerveţele umede sau chiar îl speli, după care îl ștergi cu un prosop moale și îl ungi cu crema pe care ți-a recomandat-o medicul pediatru. Sau cu uleiurile speciale pentru pielea bebelușilor, cum ar fi cel de migdale. Funduleţul bebelușului se curăţă de la partea cea mai curată spre cea mai murdară. Începi de la nivelul superior al coapselor şi cobori spre organele genitale, apoi cureţi funduleţul. Dacă ai fetiţă, ai grijă s-o ştergi din față spre fese, pentru a nu „plimba“ germenii. Pentru a fi sigură că ai lucrat curat, poţi folosi un şervet de bumbac, mai fin decât o mănuşă, care trece mai uşor printre cutele ei cele mai fine.

About Viorica Rusu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*