Home / Copil / Cum să accepte ochelarii

Cum să accepte ochelarii

copil cu ochelari

Pentru cei mai mulţi copii care au nevoie de ochelari, ideea de a-i purta permanent nu-i încântă. De ceea, a-i face să treacă peste prejudecăţi şi peste ironii nu pare cel mai uşor lucru. Şi totuşi, există soluţii pe care fiecare mamă ar trebui să le cunoscă şi câţiva paşi de urmat…

1.      Lasă-ţi copilul să-şi alegă ochelarii

Oricât de neobişnuită ţi se pare alegerea copilului, important este să-i placă ramele ochelarilor şi să-i poarte. Mai greu este pentru mame să accepte culorile vii ale ochelarilor pentru cei mici şi formele lor amuzante. Din plastic sau metal, ei trebuie să fie adaptaţi fizionomiei şi să nu reprezinte un pericol în cazul în cazul unui şoc. Lăsaţi-vă ghidate de optician pentru alegerea cea mai potrivită. În privinţa lentilelor, cele de plastic sunt singura opţiune, mai ales cele de policarbonat, pentru că sunt incasabile. Faptul că ele se zgârie în timp trece pe planul doi, important este că nu se sparg în caz de căzături sau lovituri. În plus, ele pot fi tratate antireflex şi antizghârieturi.

2.      Oferă-i suportul tău în faţa colegilor ironici

A purta ochelari, nu este plăcut când mergi la şcoală sau la grădiniţă şi devii ţinta glumelor şi a poreclelor. Chiar dacă unii micuţi sunt încântaţi să arate ca oamenii mari, cei mai mulţi nu ştiu cum să scape de ochelari. Ca să-ţi ajuţi copilul, trebuie să-i demonstrezi că ochelarii nu urâţesc şi nici nu scad valoarea nimănui. Argumente sunt la tot pasul: arată-i copii-vedete purtători de ochelari, actori celebri, mari campioni din lumea sportului etc. Pune-i poze în casă cu noul look şi nu-i spune niciodată să-şi dea ochelarii jos pentru fotografii. Asociază anumite trăsături de caracter cum sunt seriozitatea, inteligenţa, performanţa intelectuală cu ochelarii şi cu eroii admiraţi de copil (Herry Potter, Superman, Vera).

3.      Arată-i cum să aibă grijă de ochelari

Ochelarii sunt destul de fragili: se zgârie, se strâmbă, se rup braţele ramei… Aşa că este important să-ţi înveţi copilul cum să-i protejeze: să nu se aşeze pe ei, să nu-i pună pe lentile, Şi mai trebuie să ştie cum să-i cureţe şi când să-i scoată (la ora de sport, la joacă). Desigur, cu cât copilul este mai mare, cu atât este mai atent şi mai capabil să se ferească de accidente.  

4.      Spune-i ce faci dacă îi pierde sau îi strică

Mamele copiilor care poartă ochelari pot face uşor lista stricăciunilor frecvente: lentile sparte sau sărite din ramă, zgârieturi, braţe rupte… Şi mai ştiu că nu au voie să-şi lase copilul să poarte ochelari care nu sunt în perfectă stare. Soluţiile sunt fie de reparare, fie de înlocuire şi nu sunt deloc ieftine. De aceea este bine să păstrezi garanţia ochelarilor sau să profiţi de diferitele oferte (1+1 perechi, 1+ lentile de rezervă etc.)

 

About Viorica Rusu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*