Home / Viata de familie / Activitati / Cum îți planifici bugetul de familie

Cum îți planifici bugetul de familie

 

 shutterstock_115948834

 

Planificările bugetare pot părea un lucru greu de făcut, dar când totul se întâmplă în familie și alături de cei dragi, lucrurile devin mult mai ușoare și plăcute. KRUK România dorește să le arate clienților săi și nu numai, cum pot face o planificare bugetară.

Iuliana Tudor, cunoscuta prezentatoare TV, împreună cu specialiștii KRUK România au realizat ghidul planificărilor bugetare. Astfel, puteți avea controlul cheltuielilor de acasă. Unul dintre sfaturile Iulianei Tudor este acela de a vă consulta cu familia sau cu persoana cu care împărțiți lucrurile în viață, în felul acesta veți avea parte de experiențe frumoase, dar și de bugete bine realizate, pentru nevoile membrilor familiei.

Cumpărăturile de acasă cu Iuliana Tudor

  • Pregătiți lista de cumpărături împreună cu toată familia. În felul acesta vă veți asigura că toți membrii familiei își vor cumpăra doar lucrurile de care au nevoie. Iar un lucru este clar, aceste activități în familie sunt cele mai amuzante, dar și constructive.
  • Nu plecați la cumpărături fără o listă detaliată a lucrurilor pe care trebuie să le cumpărați. Fără o listă concretă, riscați să ajungeți la casă cu multe obiecte de care nu aveți nevoie și să uitați pentru ce ați plecat la cumpărături.
  • Cu lista gata pregătită nu veți petrece foarte mult timp la cumpărături și veți avea mai mult timp la dispoziție pentru a sta alături de cei dragi.

Planificarea bugetară pe termen lung și economiile în familie

Specialiștii KRUK recomandă realizarea unei planificări bugetare, pe term lung, dar și pe termen scurt. Iuliana Tudor ne arată cum o planificare a bugetului pe termen lung vă poate ajuta să puneți bani deoparte și să realizați un fond de economii pentru viitorul copilului.

“Prin puterea exemplului putem schimba multe în jurul nostru. Alături de echipa KRUK România, am posibilitatea de a intra și mai mult în legătură cu românii. Am posibilitatea de a fi alături de ei și de a împărtăși cu ei momentele pe care le petrec cu familia atunci când ne stabilim împreună următoarea mișcare financiară. Trebuie să recunosc, venirea lui Tudor în viața noastră ne-a schimbat foarte mult în bine. Odată cu el, am început să vedem lumea altfel. Iar dorința ca lui să îi fie bine ne-a făcut să fim mai organizați. Am ajuns să fim foarte liniștiți și calculați cu banii, iar totul a pornit de la un cont de economii pentru educația lui. Este mult mai ușor când pui lucrurile pe hârtie și le planifici din timp”, a declarat Iuliana Tudor, personalitate de televiziune.

Micile schimbări din casă reduc cheltuielile lunare

Să nu uităm de lucrurile mici pe care le putem schimba în casa în care locuim. Aceste schimbări ne fac să fim mai atenți la lumea în care trăim și la mediul înconjurător.

  • Schimbați becurile din casă cu becuri economice. Acest lucru vă poate ajuta la reducerea în timp a consumului de energie în gospodărie;
  • Nu lăsați aparatele de uz casnic în priză. Acestea consumă energie fără să fie folosite și factura lunară va crește.

“În fiecare zi, și eu și Răzvan învățăm mereu câte un lucru nou de la Tudor. Prin intermediul lui și prin felul lui de a vedea lucrurile și viața, am devenit mai conștienți de ce se întâmplă în jurul nostru și să fim mai atenți la nevoile planetei și să o iubim mai mult. Am dezvoltat un joc prin care atunci când lăsăm un bec aprins în cameră și nu avem nevoie de el, primești o poruncă de la ceilalți membrii ai familie. În felul acesta avem grijă de mediul înconjurător, dar și de facturile lunare, printr-o simplă joacă”, a mai spus Iuliana Tudor.

Specialiștii KRUK recomandă economisirea și utilizarea în mod rațional a energiei electrice. Tot ce trebuie să faceți este să puneți în practică aceste sfaturi și veți vedea cum cheltuielile lunare vor scădea considerabil. Orice reducere a consumului de electricitate, de apă, dar și de alimente sunt acțiuni menite să protejeze mediul, având impact și asupra bugetului lunar.

Colaborarea cu Iuliana Tudor a adus în prim plan mesajul pe care vrem să îl ducem mai departe către clienții noștri și să le arătăm că suntem alături de ei. Știm că educația financiară este una dintre modalitățile prin care putem să îi ajutăm pe clienții noștri să aibă un echilibru financiar, dar și încredere în propriile forțe pentru a putea duce mai departe toate planurile de viitor. Vă încurajez să accesați site-ul nostru educațional www.datoriamea.ro unde veți putea citi mai multe despre cercetările de piață pe care le implementăm și despre abordarea orientată spre clienții noștri, persoanele cu datorii. ” a declarant Tomasz Ignaczak, Director General KRUK România.

Grupul KRUK adoptă o strategie de colectare a creanțelor pe cale amiabilă, pentru cei care au dificultăţi financiare, pe drumul către echilibrarea situaţiei financiare și recomandă planificările bugetare pe perioade mai lungi de timp. Încrederera în propriile puteri, împreună cu un plan detaliat și stabilit alături de cei dragi duce la un mod de viață echilibrat.

 

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*