Home / Bebelus / Cum îl protejezi de țânțari

Cum îl protejezi de țânțari

shutterstock_129290474

A venit căldura și plimbările pe înserate se pot transforma într-un chin pentru cel mic din cauza țânțarilor. Țânțarii adoră pielea fină și dulce a bebelușilor, însă pișcăturile lor provoacă mâncărimi și în cele mai multe cazuri reacții alergice. E important să știi care sunt cele mai sigure măsuri pentru a-l proteja pe cel mic de aceste insecte.

Plasa de țânțari- cea mai bună soluție

Fie că este vorba de camera lui, fie de ieșitul în parc, cea mai bună soluție este plasa fină. În magazinele speciale pentru bebeluși sau în marile centre comerciale vei găsi plasa de țânțari specială pentru căruciorul lui bebe, asta în cazul în care acesta nu este dotat deja cu un astfel de accesoriu. Când ieși seara cu bebe undeva, ai grijă să iei cu tine și plasa. În unele magazine online am găsit și plase care se pot folosi și pentru anumite pătuțuri:

Interzis la produsele antițânțari

În primele luni de viață medicii pediatri interzic aplicarea oricărui produs anti-țânțari. Acum există și anumite brățări care eliberează  treptat o substanță repulsivă (care respinge țânțarii). Specialiștii afirmă ca până într-un an pielea bebelușilor absoarbe mult mai repede susbtanțele chimice decât cea a unui adult și riscul unei intoxicații este foarte mare.

Fără insecticide în camera lui

Spray-urile și difuzorii cu insecticid de cameră sunt, de asemenea, complet interzise în camera lui bebe și a copiilor mici. Dacă citești cu atenție etichetele de pe ambalaj, vei vedea că aceastea conțin substanțe foarte iritante pentru ochii și căile respiratorii. Bebelușii, care dorm peste 16-18 ore pe zi, pot  inhala și mai multe substanțe toxice.

Alege plante și produse speciale

Poți în schimb să așezi la fereatra camerei lui plante cu efect repelent, care țin țânțarii la distanță:  gălbenelele, rozmarinul , menta, cimbrul și mușcatele parfumate (Pelargonium). De asemenea, poți pune în camera lui bebe un difuzor cu ulei esențial de lavandă, de mentă, de lemongrass, de romzarin sau de ceai. Dacă nu ai difuzor, poți pune câteva picături de ulei pe o batistă și să o așezi lângă bebe.

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

2 comments

  1. Sau cu un aparat anti tantari cu ultrasunete 🙂

  2. Foarte interesant si util articolul, eu folosesc pentru fetita mea produsele Chicco ani-tantari, si sunt foarte multumita. Le-am gasit la cel mai mic pret pe http://www.bebeardealul.ro.
    Va recomand: https://bebe.farmaciaardealul.ro/chicco-gel-anti-tantari?___SID=U

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*