Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Plăcințele cu dovleac și nucă de cocos

Plăcințele cu dovleac și nucă de cocos

Ingrediente

400 g dovleac;

50 g fulgi de cocos;

1/2 linguriță cardamom măcinat;

3 linguri miere;

2 ouă;

coaja de la 1 lămâie;

400 g foietaj;

zahăr pudră

Mod de preparare
Speli dovleacul, îl cureți, îl învelești în staniol și îl introduci în cuptorul încins la 170°C timp de 15 minute. Îl lași să se răcească, după care îl tai cubulețe. Adaugi peste el fulgii de cocos, cardamomul măcinat, mierea, coaja de lămâie rasă, un ou și amesteci.

Întinzi foietajul și îl tai în 8 pătrate. Împarți umplutura pe centrul celor 8 pătrate,  aduci colțurile pe mijloc și le lipești bine. Ungi pătratele cu ou bătut și le așezi pe o tavă cu hârtie de copt. Le introduci în cuptorul încins la 180°C timp de 30 de minute. Le lași să se răcorească și le presari cu puțin zahăr pudră.

Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*