Crumble cu cireșe

Ingrediente

250 g unt
350 g făină
200 g zahăr pudră
3 ouă
450 g iaurt
1 pliculeț zahăr vanilat
1/2 pliculeț praf de copt
500 g cireșe

Mod de preparare
Cu o furculiță, amesteci untul moale împreună cu zahărul pudră și făina cernută până când obții un aluat nisipos. Iei 1/3 din el și-l pui la frigider.

Adaugi peste aluatul rămas praful de copt, gălbenușurile, iaurtul și mixezi. La final, încorporezi albușurile bătute spumă tare, torni aluatul într-o formă de tort unsă și tapetată și pui pe toată suprafața cireșele scurse. Peste ele presari aluatul nisipos oprit, zahărul vanilat și o introduci în cuptorul încins la 180ºC până se rumenește.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*