Cremă Nutella de casă

Dragi părinți și bunici, puteți să le preparați celor mici crema de ciocolată în casă. Această rețetă o avem de la cititoarea și colaboratoarea noastră Alexandra Băltățeanu. Și în zilele următoare o să mai postăm rețetele ei. Sunt minunate!

 

Ingrediente

300 g miez de nucă sau migdale măcinate fin (poate fi și amestec de nuci și migdale);

150 ml lapte;

1 lingură cacao;

50 g zahăr brun + 10 g miere

Mod de preparare

Într-o cratiță, topești mierea cu zahărul la foc mic, apoi adaugi nucile măcinate și amesteci foarte bine. Adaugi laptele și lași să fiarbă puțin, până când capătă o consistență cremoasă.

Lași compoziția să se răcească, după care o pui în blender și mixezi până capătă o textură fină. Pui crema într-un borcan cu capac și o păstrezi la frigider timp de 3-4 zile.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*