Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Cremă de piersici cu iaurt

Cremă de piersici cu iaurt

shutterstock_296031743 buna

Ingrediente
450 g de piersici
10 g amidon de porumb
75 ml lapte

4 linguri iaurt simplu

Mod de preparare

Speli piersicile bine, le cureți de coajă, le tai pe jumătate, le scoți sâmburii, le tai cuburi și le pui la fiert pe aburi pentru 15-20 de minute. Când sunt moi, le pui într-un vas de blender și le mixezi până obții un piure fin.

Amesteci cu un tel amidonul de porumb cu laptele rece. Torni amestecul într-o cratiță și o așezi pe foc mic. Adaugi piureul de piersici și fierbi un minut din momentul în care dă în clocot, amestecând continuu. Lasi crema să se răcorească, pui iaurtul și omogenizezi.
Torni crema în 3 cești micuțe, o lași să se răcească, după care o pui la frigider pentru câteva ore. Când o servești copilului, o scoți și o aduci la temperatura camerei.
Această cremă o mai poți prepara cu nectarine, caise, pere sau mango.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*