Coșulete cu ricotta

Rețetă de Alexandra Băltățeanu

 

Ingrediente

3 foi de plăcintă subțiri din comerț;

250 g ricotta;

2 ouă;

1 lingură mărar tocat;

1 lingură pătrunjel tocat;

1 dovlecel zucchini mic;

1 fir ceapă verde;

1 fir usturoi verde;

30 g unt topit;

sare

Mod de preparare

Tai foile de plăcintă dezghețate în pătrate mari, le ungi cu untul topit și le așezi câte două în tava de brioșe, astfel încât să acopere forma, iar vârfurile să rămână  ridicate.

Amesteci ricotta cu dovlecelul ras și stors bine, mărarul, pătrunjelul, ceapa și usturoiul tocate mărunt și ouăle. Condimentezi cu sare și cu compoziția obținută umpli formele de brioșe în care ai pus deja foile. Le introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru  20 de minute sau până când devin aurii.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*