Concurs Podravka – Tu ce gătești cu ton? - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Concursuri / Concurs Podravka – Tu ce gătești cu ton?

Concurs Podravka – Tu ce gătești cu ton?

Ești pasionată de gătit? Podravka România și Pap tot! te invită la #concurs. Noi îți dăm ingredientul secret, iar tu ne spui o rețetă simplă cu acesta. Simplu, nu?

Ingredientul este TON bucăți din conservele EVA.

Ce poți câștiga?

Unul dintre cele 2 premii în valoare de 75 lei, care conțin baza pentru mâncăruri Vegeta și conserve de pește Eva.

Atenție! Comentariile se fac numai la această postare de pe site!

Perioada  de desfășurare a concursului este 2.03.2018-12.03.2018.

Mult succes!

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

17 comments

  1. Mehedintu Alina

    Salata de ton: salata iceberg, ton bineînțeles, porumb, măsline, sare, piper, ulei de măsline, lamaie. Se amesteca toate și iese o salata super delicioasa.

  2. Salata cu ton ,avocado ,porumb ,rosii si condimente

  3. 200 g spaghete subţiri
    2 conserve ton în suc propriu
    sare
    piper
    1 ceapă roşie
    zeamă de lămâie
    1 cutie roşii în bulion
    2 linguri ulei măsline
    1-2 căţei de usturoi
    cimbru verde sau uscat
    busuioc verde timp 31 min 1. Spaghetele se pun la fiert, conform instrucţiunilor de pe cutie, în apă cu puţin ulei şi un praf de sare.

    2. După ce s-au fiert, se scot din apă şi se lasă în apă rece câteva minute. După aceea, se lasă să se scurgă într-o sită.

    3. Se taie ceapa roşie solzişori, usturoiul se zdrobeşte şi se amestecă cu uleiul de măsline, sare, piper, cimbru, busuioc şi o linguriţă de zahăr şi se pun să fiarbă până scade la jumătate.

    4. Se scot bucăţile de ton din conservă, se stropesc cu zeama de lămâie şi se lasă câteva minute să se scurgă. Se pun spaghetele într-un bol, se aşază bucăţile de ton şi deasupra se toarnă sosul de roşii. Se ornează cu capere, cimbru şi busuioc

  4. viorica raducanu

    Sandwich cu ton
    Se iau doua felii de paine prajita putin, unsa cu unt si se pune cate o frunza de salata pe fiecare felie, pe salata se pune ton din conserva, apoi se pun cateva felii de rosie, se stoarce putina zeama de lamiae, se acopera o felie peste alta si se mananca cu pofta!

  5. Paste cu ton Ingrediente (pentru 4 portii): 250g paste (cochilii); 1 ceapa rosie mare, tocata; busuioc proaspat, tocat marunt; 2 linguri capere; 2 linguri ulei de masline; 2 lingurite coaja rasa de lamaie; sare; piper; 300g ton la conserva (in suc propriu). Se fierb pastele (fara sare si ulei). Se scurg bine, pastrand doua linguri din apa in care au fiert. Se amesteca pastele cu restul ingredientelor si lichidul pastrat, se condimenteaza cu sare si piper si se servesc calde.

  6. Nicoleta Agache

    Salata de ton:rosii, masline, ceapa rosie, porumb, salata verde, lamaie, ton.

  7. Salata de peste- ton din conserva,castravete acru in otet,boabe de porumb si putina zeama de lamaie

  8. Pasta de ton cu iaurt si marar- Se amesteca pestele cu iaur si marar tocat si se adauga dupa gust sare si piper negru macinat

  9. Salata de ton:300 gr mix de salata
    1 morcov mic
    2 linguri maioneza
    80 gr ton in ulei
    100 gr porumb dulce
    80 gr fasole rosie
    125 gr mozzarella
    50 gr masline negre
    150 gr rosii cherry
    sare

  10. smarandache daniela

    Paste cu ton . Ingrediente (pentru 4 portii):

    250g paste (cochilii)
    1 ceapa rosie mare, tocata
    ½ legatura busuioc proaspat, tocat marunt
    2 linguri capere
    2 linguri ulei de masline
    2 lingurite coaja rasa de lamaie
    ½ lingurita sare
    ¼ lingurita piper
    300g TON bucăți din conservele EVA.
    Fierbe pastele (fara sare si ulei). Scurge-le bine pastrand doua linguri din apa in care au fiert.
    Amesteca pastele cu restul ingredientelor si lichidul pastrat, condimenteaza cu sare si piper si serveste-le calde.

  11. Claudia Vlasie

    Salata de ton cu ceapa si fasole-cea mai simpla reteta!

  12. Tonul imi place foarte mult in salata!!! Asadar pregatesc salata din rosii, ardei rosu, castraveti, salata si ceapa verde peste care adaug tonul amestecat cu muuuulta lamaie! Completez gustul cu ulei de masline si putina sare!

  13. Pastele cu ton sunt preferatele mele! Pregatesc un sos cu ton si suc de rosii astfel: calesc foarte putin o ceapa peste care adaug suc de rosii, ton, busuioc, boia de ardei (iute dupa gustul meu) dar nu din aceea pudra ci cu bucatele mai mari si sare. Dupa ce s-au imprietenit toate ingredientele si aroma lor mi-a umplut bucataria, adaug peste acest sos pastele fierte mai al dente.

  14. Cristina Popescu

    Salata de ton: 1 conserva Eva bucati ton, 1 ardei verde, 1 ceapa verde sau rosie, zeama de lamaie, sare, 2 linguri boabe de porumb.

  15. Salată de ton cu avocado

    Îţi trebuie:

    1/4 varză mică

    o conservă de ton în ulei

    un avocado

    un morcov

    zeama de la o lămâie

    o legătură de mărar

    sare şi piper după gust

    Pregăteşti aşa:

    Se spală varza şi se taie fideluţă. Se presară sarea şi se amestecă bine varza. Apoi se adaugă tonul (cu tot cu ulei), morcovul dat prin răzătoarea mică şi mărarul tăiat mărunt. Avocado se curăţă de coajă, se pasează cu o furculiţă, se amestecă cu zeama de lămâie până capătă consistenţa unui sos şi se încorporează în restul compoziţiei.Se adaugă piper după gust.

  16. Rețeta cu ton preferata de familia mea este o salata foarte simplu de făcut dar toarte delicioasa și se face ca asa: o conserva de ton bucăți, o conserva de fasole roșie, o conseva de porumb, o ceapa roșie mare tăiată julien ( sau doua mai mici) zeama de la o lămâie,sare,piper, ulei de măsline și câteva fire de pătrunjel verde! Se amesteteca toate ingredientele și Pofta buna! Rapida,delicioasa și sănătoasă!Copii mei o iubesc!

  17. CREMA DE TON
    Ce ai nevoie
    2 conserve ton maruntit in ulei EVA
    4 linguri maioneza
    50 g unt
    ½ lămâie
    baghetă
    1/2 avocado
    capere si avocado pentru decor
    sare
    piper alb

    Cum prepari
    Scurgi tonul de ulei si il pui intr-un castronel. Adaugi maioneza, zeama de lamaie, untul moale, pulpa de avocado facuta piure si amesteci energic cu o lingura de lemn. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust, si dai pasta la frigider.
    Am taiat bagheta felii (nici prea groase, nici prea subțiri) si le-am prajit pe ambele parti intr-o tava antiaderenta, dar fara ulei. Le-am lasat sa se raceasca. Le poti face si in cuptor. Eu nu am avut timp si am ales varianta cea mai usoara.
    Am pus pasta de ton pe feliile de paine si le-am decorat cu felii de avocado stropite cu zeama de lamaie si capere. Delicioase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*