Home / Concursuri / CONCURS: Câștigă cu Tefal de Paște!

CONCURS: Câștigă cu Tefal de Paște!

Ești pasionată de gătit? Tefal și Pap tot! te invită la #concurs. Te provocăm să ne trimiți rețeta ta de clătite și să ne spui Cum prepari o clătită de neuitat.

 Ce poți câștiga?

Una dintre cele 5 tigăi în ediție limitată Tefal Mini Chefs. Acestea sunt disponibile în 3 variante: Mexic, Italia și Franța. Cei 3 Mini Chefs simpatici au fost realizați prin tehnologia patentată Tefal de injectare cu cerneală, ce permite decorarea atractivă a bazei tigăilor fără să le afecteze rezistența. Tigăile se vor transforma într-un element de decor nostim, care dau un strop de coolness bucătăriei tale!

Atenție! Comentariile se fac numai la această postare de pe site!

Perioada  de desfășurare a concursului este 22.03.2018- 4.04.2018.

Mult succes!

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

21 comments

  1. Constantin Daniela

    Rețeta mea de clătite pe care le papă fetițele mele : 2 ouă, 200 g făină, 300 g lapte, 25 g unt. Amestec bine ingredientele, încing o tigaie antiaderenta, torn câte un polonic și le coc la foc mic. Ies delicioase!

  2. Fetiței mele îi plac foarte mult clătitele, așa că le prepar destul de des, cam de 3 ori pe săptămână. Compoziția pentru clătite o fac din lapte, apa minerala, un ou, faina si esență de vanilie. Nu stiu sa va spun exact cantitățile folosite, pun toate ingredientele „după ochi”, până mi se pare că am ajuns la consistenta potrivita. 🙂 După ce le coacem în tigaie, le umplem cu crema de ciocolata si banane, cu crema de ciocolata si căpșuni sau pere, cu dulceață de căpșuni sau vișine, cu brânză dulce si stafide sau cu magiun de prune, in funcție de pofta fiecăruia! 🙂 Ne plac așa mult tocmai pentru că sunt ușor de făcut și pot fi servite în variante diferite!

  3. Gabriela Simionescu

    oua , lapte , unt , faina un praf de sare , zahar vanilat . Zbat oualele cu untul si zaharul vanilat apoi pun laptele caldut si la urma faina in ploaie

  4. Clatitele noastre arata cam asa:250 gr faina,200 ml apa minerala,3 linguri ulei,un plic zahar vanilat,un praf de sare ,o lingura de zahar,ulei pt prajit si gem dupa preferinte si gust.Intr-un castron se pun faina,sarea,zaharul,zaharul vanilat si se amesteca.Se toarna apoi uleiul si apa minerala pana ce se obtine un aliat potrivit de gros,care sa curga….dupa care se coc clatitele

  5. Suntem 4 membri asa ca bat 4 oua, apoi torn laptele , pun putina sare , un pic de zahar vanilat , foarte putin bicarbonat de sodiu pentru a fi mai pufoase si faina la final.

  6. 2 oua, 1L lapte, faina, putina sare, o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu (sa iasa putin pufoase) si o lingura de ulei .Amestecate bine pana se face ca o smantana .Le pun la tigaie fara ulei .Dupa ce sunt gata le umplu dupa preferinte .Fiecare vrea cu alceva.Uni cu ciocolata,alti cu branza de vaci dulce sau gem. Ies foarte bune si pufoase !

  7. Clătite cu carne tocată și ciuperci, la cuptor
    Ingrediente aluat clătite:
    3 ouă
    300 grame de făină
    300 ml de lapte
    250-300 m. de apă minerală
    3 linguri de unt topit (opțional)
    1 praf de sare
    aproximativ 50 de ml. de ulei pentru prăjit
    apa minerală sau laptele se pot înlocui și cu apă simplă, însă nu vor ieși la fel de pufoase
    Ingrediente umplutură pentru opt clătite:
    300 de grame de carne tocată (porc, vită sau pui)
    1 gălbenuș proaspăt
    250 de grame de ciuperci tocate
    1 ceapă mică tocată fin
    1 cățel de usturoi zdrobit
    1 ardei mic verde tocat mărunt
    100 de ml. vin alb sec
    1 lingură de ulei
    30 de grame de unt
    80 de grame de smântână lichidă pentru gătit
    1 legătură de pătrunjel
    sare și piper
    Mod de preparare:
    Se pregătesc mai întâi clătitele astfel: se sparg ouăle într-un castron și se bat cu un tel cu praful de sare. Se adaugă făina toată deodată și se amestecă totul bine cu telul, cu mixerul sau cu o lingură de lemn. Insistați asupra cocoloașelor să se desfacă bine, când compoziția începe să fie greu de amestecat, începeți să adăugați treptat lichide.
    Puțin câte puțin, se încorporează în aluat lichidelele laptele, apa minerală și untul topit (opțional), dar rece, amestecând insistent și energic . În final, aluatul trebuie să fie mătăsos (să arate ca o înghețată topită), fără urmă de cocoloașe, cu o consistență destul de lichidă daca vreți clătite subțiri sau ceva mai grosuț dacă le vreți mai groase.
    Apoi se prepară umplutura astfel: se încinge o tigaie pe foc, se adaugă o lingură de ulei și imediat carnea tocată. Se amestecă bine până când carnea se deschide la culoare și nu mai are tendința să se adune în bulgărași. Se scoate carnea din tigaie și se păstrează deoparte. Se adaugă în grăsimea rămasă în tigaie ceapa, țelina, ardeiul și ciupercile tocate.
    Se presară un praf de sare și se călește totul la foc mediu, amestecând frecvent, până când se înmoaie bine legumele și se evaporă lichidul pe care îl lasă. Se adaugă carnea tocată înapoi în tigaie și se toarnă și vinul. Se mai gătește pe foc iute până ce vinul se evaporă complet, se adaugă cu sare și piper după gust și se pune într-un castron, să se răcească.
    Cât timp umplutura se lasă la răcit, se prăjesc clătitele într-o tigaie.Între timp se pornește cuptorul și se încinge la 190 de grade Celsius. La umplutura răcorită se adaugă și gălbenușul de ou și pătrunjelul verde tocat, se mai potrivește gustul de sărat și piperat. Apoi, în clătite se pune câte două linguri de umplutură și se rulează. Se unge un vas cu unt în care se aranjează clătitele, se împrăștie pe ele restul de unt și se stropesc cu 80 de ml. de smântână lichidă. Se dau clătitele la cuptor pentru 20-25 de minute.
    Clătitele devin astfel rumene pe suprafață și devin extrem de fragede. Se lasă să se răceacă timp de 10 minute, apoi se servesc, stropite cu smântână.

  8. Paun Dorin Petru

    Clătite umplute cu spanac
    Ingrediente:
    350 g făina
    500 ml lapte
    3 ouă
    o linguriță praf de copt
    un praf sare
    o lingură ulei
    Ingrediente pentru umplutură:
    25 g unt
    25 g făina
    200 g spanac curățat, spălat și tăiat
    100 ml lapte
    50 ml smântână
    125 g parmezan
    100 g mozzarella rasă
    un praf sare
    o ceapă
    un praf piper alb
    ulei pentru prăjit
    Mod de preparare:
    Pentru aluatul de clătite se bat ouăle întregi cu un praf de sare și o linguriă de praf de copt. Se adaugă făina, lingura de ulei și se subțiaza compoziția cu lapte. După ce se prăjesc, clătitele se pun deoparte și se pregătește umplutura de spanac. Se topește într-o tigaie untul, se adaugă făina și se amestecă, iar treptat se toarnă laptele. Se formează un sos alb omogen, se adaugă sarea, piperul și smântâna. Într-o altă tigaie se prăjește ceapa într-o lingură de ulei, iar apoi se adaugă spanacul. Când acesta scade, se adaugă parmezanul ras și sosul alb. Apoi fiecare clătită se umple cu două linguri de compoziție, se presară peste mozzarella și se împăturește. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun clătitele și se bagă la cuptorul preîncălzit pentru 15 minute.

  9. Noi facem clatite din 3 oua
    300 de grame de faina
    300 de ml. de lapte
    250-300 de ml. de apa minerala
    3 linguri de unt topit (optional)
    1 praf de sare
    optional: 1-3 (maximum) linguri zahar
    arome (numai daca faceti clatite cu umplutura dulce): 1 lingurita extract de vanilie sau 1 plic de zahar vanilat, coaja rasa de lamaie (daca va place)
    in plus: aproximativ 50 de ml. de ulei pentru prajit

  10. Claudia Vlasie

    O clatita de neuitat se prepara cu mult drag si spor.
    Pentru a fi de neuitat ingredientul principal trebuie sa fie: putin pasiune, asta trebuie sa stim cu totii
    La care se adauga: 2 oua,2 linguri de zahar, un praf de copt, 300 ml de apa, esente, 1 praf de sare, 2 cani de faine, 4 linguri de ulei.
    La cat mai multe clipe cu clatite de neuitat!

  11. Saculeti din clatite umplute cu carne de pui si ciuperci
    • Ingrediente :
    • Ptr aluat de clatite:
    • 1/2 l lapte sau sifon
    • 3 oua
    • faina se adauga pana ce obtii consistenta unei smantani subtiri
    • un praf de sare
    • Ptr umplutura:
    • 500 g ciuperci
    • 1 piept de pui fiert si taiat in cubulete
    • 2 legaturi de ceapa verde
    • 1 lingura bulion
    • 1 legatura marar
    • sare si piper dupa gust
    • ulei

    Mod de preparare :
    Se face aluatul de clatite si se coc clatitele intr-o tigaie unsa cu un pic de ulei.
    Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei dupa care se adauga pieptul de pui taiat in cubulete.Se lasa sa se inabuse dupa care se adauga ciupercile feliate. La final se adauga bulionul si mararul tocat si se da un praf de sare si piper dupa gust.
    Se umplu clatitele cu amestecul de ciuperci si se strange deausupra foaia de clatita incat sa obtii un saculet.Se leaga saculetii cu fire de ceapa.

  12. Nu am cantarit niciodata ingredientele, mereu am pus “din ochi”, m-am bazat pe experienta. Bat bine 2 oua pe care le amestec cu 2 cani de apa si apoi adaug faina pana la consitenta necesara. Adaug si 2 linguri de zahar, pentru ca fetita mea nu le mananca cu gem sau orice alta umplutura, zahar vanilat si rom… ies niste clatite…iti lasa gura apa. Imi place sa le umplu cu gem de visine

  13. Iordan Adriana

    Clatite cu umplutura de nuca

    Ingrediente:
    Pentru aluat:
    250 g faina
    200 g branza de vaci
    500 ml sana sau lapte batut
    2 oua
    1 lingurita bicarbonat de sodiu
    1 lingurita de zahar
    1/4 lingurita sare
    ulei pentru prajit

    Pentru umplutura:
    nuca macinata
    smantana, cat sa lege umplutura
    zahar, dupa gust

    Mod de preparare:
    Aluat:
    Mixati bine branza de vaci, sarea, zaharul, ouale si ½ din cantitatea de sana (lapte batut). Inglobati faina. Separat, amestecati cealalta jumatate de sana (lapte batut) cu bicarbonatul de sodiu si omogenizati cele doua compozitii.
    Trebuie sa obtineti un aluat de consistenta unei smantani mai subtiri. La nevoie subtiati cu putin lapte.
    Incingeti o tigaie de teflon, adaugati putin ulei si lasati sa se incalzeasca bine.
    Turnati cate un polonic de aluat, rotiti tigaia, dati- i forma de clatita mai groasa si lasati la foc mic, sa se coaca.
    Cand marginile incep sa se aureasca, intoarceti pe partea cealalta, puneti pe jumatate de suprafata 1- 2 linguri din umplutura.
    Indoiti aluatul in jumatate (sa obtineti un semicerc) si continuati sa prajiti, la foc mic, inca 5 min, intorcand la jumatatea intervalului.
    Aveti grija sa nu se rupa sau sa iasa umplutura pentru ca sunt foarte fragede.
    Repetati pana se termina aluatul si umplutura.
    Pentru umplutura omogenizati bine ingredientele si adaugati smantana, doar cat sa se lege amestecul.
    Lasati putin sa se racoreasca inainte de a le servi.
    Sunt la fel de bune atat calde, cat si reci si se pastreaza pufoase si fragede mai multe zile.

  14. Popescu Camelia

    Clătite cu soc.
    Se mixeaza două oua cu două căni cu făină, două cu lapte, două linguri cu zahar, puțină sare și o cană flori de soc.
    Se prăjesc clătite normal in tigaie Tefal, se presară cu zahăr tos și se împachetează batistute.
    Sunt parfumate și benefice sănătății noastre, reteta e de la Buna mea, o fac mereu in perioada de înflorire a socului.

  15. Madalina Voicu

    Clătite cu ricotta, portocale și fulgi de ciocolată
    Ingrediente
    250 g ricotta; 200 g făină; 1 plic praf de copt; 1 praf de sare; 3 linguri zahăr brun;
    sucul și coaja de la 1 portocală; 1 ou mare și 2 albușuri; 30 g unt; semințele unei păstăi de vanilie; 50 g fulgi de ciocolată
    Mod de preparare
    Amesteci într-un vas făina cu praful de copt și sarea. Într-un castron mic amesteci zahărul cu coaja de portocală (freci bine ca să intre aroma de portocală în zahăr). Zahărul cu aromă de portocală îl amesteci bine cu făina și praful de copt.
    Într-un alt vas amesteci bine cu un tel ricotta cu oul, albușurile, untul topit, semințele de vanilie și sucul de portocală. La final, încorporezi ușor amestecul uscat în compoziția de ouă și ricotta. Pui fulgii de ciocolată și amesteci ușor, cu o lingură de lemn, de jos în sus.
    Pui câte două linguri de aluat pe mijlocul unei tigăi speciale de clătite încinsă. Când încep să facă mici bule la suprafață, le întorci cu o spatulă și mai lași un minut. Le servești ca atare sau cu unt aromat cu coajă de portocală.

  16. Clătite cu chia și lămâie
    Ingrediente 
    200 g făină
    3 linguri rase cu semințe de chia
    1 linguriță praf de copt
    2 gălbenușuri
    ½ linguriță scorțișoară
    1 banană
    250 ml lapte
    1 lingură zeamă de lămâie
    Mod de preparare
    Amesteci într-un castron făina cu scorțișoara și praful de copt. Adaugi peste făină laptele, banana pasată, gălbenușurile, zeama de lămâie și mixezi până se omogenizează compoziția. Adaugi semințele de chia și amesteci.
    Încingi o tigaie antiaderentă, o ungi cu foarte puțin unt și cu un polonic mic pui aluat în mijlocul tigăii. În momentul în care se formează bule deasupra și a căpătat o culoare aurie, întorci clătita. Ar trebui prăjită 1-2 minute pe fiecare parte, la foc mic. Procedezi la fel până termini de copt toate clătitele.
    Le poți servi simple sau stropite cu sirop de arțar sau iaurt.

  17. Georgiana Mihai

    Reteta noastra de clatite de post: 200 g făină, 3 linguri zahăr (brun, de preferat), 1 linguriță praf de copt, 1 lingură ulei, 2 fiole esență de vanilie, 400 ml lapte de soia (ce aromă preferi). Se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer. Se incinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare. Le servimcu gem, dulceață, unt de arahide, cremă de ciocolată, fiecare dupa preferinta.

  18. Miniclătite cu brânză
    Ingrediente

    500 g brânză de vaci
    4 linguri făină
    2 ouă
    4 linguri zahăr
    1 vârf de cuţit praf de copt
    ½ linguriţă esenţă de portocale
    unt pentru uns tigaia
    Cum le prepari
    1. Pui într-un castron brânza de vaci bine scursă, adaugi ouăle, zahărul, esenţa de portocale şi mixezi foarte bine.
    2. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt peste compoziţia de brânză, mixând continuu. Dacă aluatul este prea moale, mai adaugi puţină făină. Depinde cât de scursă este brânza. Laşi aluatul la rece 30 de minute înainte să prăjeşti clătitele.
    3. Încingi bine o tigaie de clătite, o ungi cu puţin unt, aşezi câte o lingură cu vârf de aluat şi nivelezi puţin. Numărul de clătite din tigaie depinde cât de mare este tigaia. Trebuie lăsat spaţiu între ele. Le rumeneşti pe ambele părţi şi le serveşti cu gem sau smântână.

  19. imi plac clatitele pufoase, folosesc ingrediente 2 oua, 1 l lapte, 500 – 600 g faina,1 praf sare, 1 lingura zahar, esenta vanilie si putin ulei pentru pus in tigaie. Clatitele ies aromate si delicioase, Laptele poate fi inlocuit cu apa minerala!

  20. Ardeleanu Anamaria

    Pentru mine, clatitele sunt cel mai usor de pregatit. Nu am o reteta anume pe care sa o urmez cu strictete, obisnuiesc sa-mi prepar compozitia in stilul meu si in functie de ce ingrediente am prin casa. Astfel, daca nu am oua si/sau lapte in casa, iar cei mici vor clatite in cateva minute, nu-mi fac griji. Pun in compozitie apa in loc de lapte, adaug faina, zahar, esente, sare si putin ulei si ies niste clatite de post delicioase. Important este ca ingredientele sa fie foarte bine amestecate pentru a se obtine clatite fine, lipsite de cocoloase.
    Revenind totusi la reteta de clatite preferata, sunt putin mai conservatoare si o prefer pe cea cu faina de malai si miez de nuca, mostenita de la bunica.

    Ca si ingrediente, cu aproximatie, folosesc:
    – 2 -3 oua
    -1/2 cana faina de grau
    -1 cana faina malai
    – 1 cana de lapte
    -1/2 cana apa minerala
    -1/2 cana miez de nuca macinat
    -1lg zahar
    – 2 lg ulei
    -1 pliculet zahar vanilat
    -1 esenta rom
    – sare
    Amestec toate ingredientele intr-un bol, mai putin faina de malai si miezul de nuca macinat. Pe acestea le adaug la urma pentru a putea amesteca mai usor compozitia, dar nu este neaparat o regula. Prefer ca aluatul sa iasa mai gros si de aceea daca este nevoie mai putem adauga/ajusta putin cantitatile de faina, lapte si apa.

    Pentru umplutura folosesc magiunul de prune facut in casa, care are si miez de nuca intreg prin el sau crema de urda cu smantana si marar, tot in casa facuta si ea.

  21. Daniela Marian

    In familia noastra gatitul e o mare bucurie si o joaca , un mod interesant si amuzant de a petrece timp impreuna.Desigur gatim pentru a manca , dar eu si copii mereu ne distram impreuna la bucatarie chiar daca de fiecare data e dezastru in urma noastra, in farfurii si in burtica e mereu ceva gustos. Acum cateva zile am facut cele mai delicioase clatite , cel mai rapid desert, preferat si de copii mei si de noi, cu mare potential de reinventare.Amandoi copii au participat activ la fiecare etapa si a iesit un desert spectaculos.

    Ingrediente clatite delicioase:
    100 grame faina,
    300 ml de lapte rece
    2 oua
    o lingura de zahăr, o lingura de ulei, un praf de sare .

    Se amestecă ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.Se ia cu un polonic şi se toarna, pe rand, compozitia intr-o tigaie incinsa.Se lasa fiecare clatita la rumenit cate doua – trei minute pe fiecare parte, dupa care se iau pe o farfurie, puse una peste alta.
    Noi le-am servit cu dulceata de capsuni.
    Sugestia mea este sa ii implicati si pe copii, sigur o sa le placa sa va ajute. Nu va mai stresati cu farfuriile murdare si deranjul. Un copil care de mic vede cum se prepara mancarea cu siguranta ca creste un adult care va iubi mancarea si va aprecia bunatatile facute in casa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*