de la 11 luni
Ingrediente
200 g file de cod
200 g sfeclă roșie
100 g cartofi
2 lingurițe unt
1 linguriță zeamă de lămâie
1 linguriță smântână
1 linguriță ulei de măsline
Mod de preparare
Cureți sfecla roșie și cartoful de coajă, le speli, le tai cuburi și le pui într-o crăticioară încinsă împreună cu o linguriță de unt. Amesteci și lași un minut. Acoperi legumele cu apă și le lași să fiarbă, acoperit, până se pătrund bine. Scurgi legumele, le pui în blender, adaugi untul, smântâna și mixezi.
Cât timp fierb legumele, speli fileul de cod, aduni eventualele oase rămase și îl stropești cu zeamă de lămâie. Îl pui într-un vas cu puțină apă și îl stropești cu ulei de măsline. Îl introduci în cuptorul încins pentru 15 minute. Îl servești cu piureul de sfeclă.