Cod în crustă de roșii - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Cod în crustă de roșii

Ingrediente
4 fileuri de cod proaspăt (circa 180 g fiecare); sare; 2 roșii mari; 1 ceapă roșie; 4 linguri unt; 3 linguri parmezan ras; 3 linguri pesmet; 4-5 frunze busuioc verde; 600 g cartofi; 1 legătură ceapă verde; 150 ml lapte; 1 vârf de cuțit cu nucșoară; zeama de la ½ lămâie
Mod de preparare

Speli fileurile de cod, le usuci cu prosoape absorbante, le condimentezi cu puțină sare și le stropești cu zeamă de lămâie. Le lași să se odihnească 15 minute.


Tai pulpa roșiilor și ceapa cubulețe și le pui într-o tigaie cu jumătate din unt. Lași pe foc 5 minute, după care dai să se răcească.

Când roșiile sunt reci, adaugi parmezanul ras, pesmetul și busuiocul tocat, condimentezi cu puțină sare și omogenizezi.

Așezi fileurile într-un vas termorezistent uns cu puțin unt, iar deasupra lor așezi câte o lingură din compoziția de roșii. Le introduci în cuptorul încins la 180° C pentru 15-20 de minute.

Cureți cartofii de coajă, îi speli, îi tai cuburi și îi fierbi în apă cu un praf de sare. Îi scurgi de apă, pui ceapa verde tocată mărunt, laptele, restul de unt, nucșoara, un praf de sare și îi pasezi. Servești piureul cu peștele la cuptor.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*