Home / Copil / Coaching-ul mi-a schimbat viața!

Coaching-ul mi-a schimbat viața!

 

shutterstock_153364916

 

de Florina Badea, www.florinabadea.ro – blog de viață sănătoasă

În viață trăim schimbarea continuu. Sau cel puțin așa s-a întâmplat la mine. Arareori am avut parte de perioade identice prea multă vreme. Trăim deopotrivă momente de blocaj, când avem nevoie de ajutor. La mine au apărut acum 3 ani. Simțeam că mă duc și mă întorc pe același drum. Și tot mă duceam și mă întorceam, fără vreo diferență. Aveam clar nevoie de o altă cărare. Si atunci a apărut în viața mea omul care mă putea ajuta – cu propunerea de a face coaching, pentru a mă clarifica.

Nu știam nimic despre coaching, decât din auzite. Mă așteptam să îmi spună ce să fac. Mă așteptam la soluții și oarecum la rețete. Percepția pe care mi-o conturasem înainte era de instrument sofisticat care îți oferă foarte facil soluțiile de care ai nevoie.

Realitatea a fost cu totul alta. După o perioadă complexă, am ajuns să dezvolt o relație frumoasă de prietenie cu coach-ul, am învățat să lucrez cu obiective și cu mine, să fiu conștientă de perspective și să aleg anumite căi, știind de la început minusurile și plusurile pe care le avea fiecare. Am lucrat atât pe obiective profesionale, cât și personale. Frumusețea a fost că lucrându-le pe cele profesionale, am ajuns să îmi clarific și pe plan personal multe lucruri legate de cine sunt cu adevărat și ce îmi place să fac în viață. Toate acestea își arată roadele azi, când viața mea este într-o direcție pe care în urmă cu 1 an, când eram manager și conduceam echipe, nu mi-aș fi putut-o nici măcar închipui.

Deci mie coaching-ul mi-a schimbat viața. Și știu sigur că nu numai el, cât și omul din spatele lui. Mulțumesc, Liliana ÖĞÜN! Deși suntem departe în prezent, te simt mereu aproape datorită felului cum m-ai dus de mână pe cărarea cea nouă și m-ai ajutat să mă responsabilizez!

Pentru voi, am rugat-o pe Liliana – Consultant Comunicare și Business Coach, să ne răspundă la câteva întrebări pe care le aud constant pe buzele celor din jur când vine vorba de coaching. Să vă fie de folos!

Ce este coaching-ul? Care este scopul acestuia?

Probabil că interesul pentru coaching pe de o parte, dar și respingerea lui pe de altă parte, având în vedere că s-a umplut lumea de așa numiții coachi –  vine și din faptul că e un domeniu relativ nou pe care fiecare îl înțelege  după cât și cum știe despre domeniu…Și din experiența cu clienții mei se oscilează între două extreme – ori coaching – ul e văzut ca o metodă minune ce te ajută să devii extraordinar cât ai zice pește, fără măcar să zici, ori e văzut cu mare neîncredere ca o altă modă privind dezvoltarea, în realitate o iluzie vândută celor fraieri. După părerea mea, care se bazează pe formarea și practica conform uneia dintre cele mai importante instituții care reglementează la nivel internațional profesia de coach – International Coach Federation – coaching-ul profesionist e o metodă de lucru, un parteneriat între un coach și un client, cu obiectivul ca cel din urmă să își atingă potențialul personal și/sau profesional. Ca orice domeniu, evident că are la bază o serie de instrumente de lucru profesioniste pe care doar cei instruiți și cu experiență știu să le folosească la adevărata valoare, astfel încât într-adevăr clienții lor să atingă rezultatele pe care și le-au propus. Daca vreți, seamănă un pic cu domeniul comunicării profesioniste sau înotului de performanță. Mulți dintre noi știm să comunicăm, dar oare putem scrie discursuri ca cele rostite de Obama care uneori mișcă o lume întreagă? Mulți știm să înotăm, dar înseamnă asta că suntem înotători de performanță? E la fel și cu coaching-ul. Probabil că mulți au nativ abilități ce seamănă cu cele folosite în coaching-ul profesionist, însă asta nu îi transformă în coachi profesioniști.

Cine are nevoie de coaching și de ce?

Cum spuneam, cred că au nevoie de coaching toți aceia care vor să își atingă potențialul personal sau profesional. Sub această umbrelă se încadrează o multitudine de tipuri de motive sau în termeni de coaching – obiective pentru care oamenii recurg la coaching. Vă dau doar câteva exemple de obiective profesionale pentru care au apelat la coaching unii dintre clienții cu care am lucrat – crearea unei echipe funcționale, creșterea procentului de task-uri pe care să le delege, un mai bun management al timpului, creșterea numărului de clienți, comunicare mai bună cu superiorul, clarificare cu privire la ce își doreau să facă profesional etc. Evident coaching-ul e doar o metodă din multitudinea de metode pe care le avem la dispoziție azi pentru a rezolva astfel de cerințe. O să vin din nou cu un exemplu. Dacă ai ca obiectiv să faci lumină într-o cameră întunecată ai mai multe soluții la dispoziție, toate perfect aplicabile … Să aștepți să răsară soarele, să aprinzi o lumânare, o lanternă, focul, becul etc. Cred că prin coaching deprinzi abilitatea de a deveni conștient de multitudinea de soluții, cu punctele forte, dar și minusurile lor, cu responsabilitatea alegerii uneia sau alteia dintre soluții astfel încât să fii capabil să treci la acțiune și să o aplici pe cea mai potrivită.

Care este diferența între a lucra cu un coach și a lucra cu un psiholog? Cum îți dai seama de care dintre aceștia ai nevoie de fapt?

Cum spuneam, în termeni de evoluție personală sau profesională avem la dispoziție o multitudine de instrumente și metode pe care să le aplicăm. Nu sunt psiholog, prin urmare nu știu exact tot ce poate face un psiholog pentru un client în termeni de metodă de lucru. Din câte știu, psihologii se focusează mai mult pe trecut, înțelegerea și vindecarea lui, și nu lucrează neapărat cu obiective care să fie măsurate ca îndeplinite la sfârșitul fiecărei ședințe. Dar cred că cel mai bine este să vă răspundă un psiholog la întrebarea asta, el știe cel mai bine.

Cât despre coaching, pune accent pe acțiune și orientarea pe viitor, pe îndeplinirea obiectivelor într-un anumit interval de timp, nu se poate lucra fără obiective clare și măsurabile. Se merge pe principiul că nu e neaparat nevoie să știi ce e în interiorul unei mingi ca să poți marca un gol. Pentru asta e nevoie să joci, să devii conștient de ce e nevoie să joci bine, de ce calități ai și să îți asumi responsabilitatea de a juca. Ceea ce înseamnă că poți câștiga sau pierde și de tine depind amândouă. Din punctul meu de vedere, poate cel mai valoros în lucrul cu un client este ca acesta să internalizeze sau să își dezvolte conștientizarea și responsabilitatea.

Revenind la întrebarea ta, dacă nici după ce te-ai informat citind despre ce tipuri de situații pot fi rezolvate prin coaching și ce tipuri prin lucrul cu un psiholog, cred că cel mai sănătos ar fi să te întâlnești cu amândoi  – și cu Coach-ul și cu psihologul. Discutând și clarificând, cu siguranță vei putea alege.

Poate o persoană să facă atât life coaching, cât și business coaching?

Răspunsul e da, poate. Eu cred în specializare și cred că sunt șanse mari să ai rezultate mai bune lucrând cu un coach specializat. Însă asta nu înseamnă că dacă lucrezi cu un coach specializat pe business nu vei avea rezultate abordând obiective personale.

Ce perioadă de timp trebuie să aloce o persoană sesiunilor de coaching, în medie?

Nu există o rețetă, un traseu prestabilit.

Din experiența mea, am văzut că procesul de schimbare începe de obicei după minim 4 sesiuni, lucrate consecutiv, cu frecvență săptămânală. Cum spuneam, coaching-ul, din punctul meu de vedere, nu e o baghetă magică care funcționează în locul clientului. E nevoie de o investiție de responsabilitate, determinare, timp din partea clientului ca să aibă rezultate. O sesiune de coaching poate dura între 30 și 60 de minute, depinde de tehnica de lucru a coaching-ului. Elementul comun, indiferent de câte minute lucrezi, e fixarea unui obiectiv concret, măsurabil, pentru care să se găsească soluții până la sfârșitul sesiunii.

Coachingul te ajută să îți găsești scopul în viață și să fii fericit cu tine însuți?

Dacă acesta e obiectivul tău ca și client, și ești determinat să îl atingi, coaching-ul te poate ajuta cu siguranță. Spun determinat pentru că e foarte important cuvântul. Nimeni nu poate lucra în locul clientului, niciun coach, oricât ar fi de bun. Până clientul nu se hotărăște să dea ce are mai bun, nu pot apărea rezultate extraordinare. Îmi vine în minte aici o poveste pe care am descoperit-o de curând în cultura turcă, cu care mă împrietenesc de aproape 2 ani. Într-o zi, un tânăr în căutarea înțelepciunii vine la un maestru renumit pentru înțelepciunea sa. Și îl șochează un lucru. Maestrul are un câine, pe care îl iubește enorm. Îl respectă, îl hrănește, îl îngrijește cu toată dăruirea. Dar în fiecare seară, câinele se duce și se culcă pe o blană plină de cuie. Iar lângă blană e o cușcă frumoasă, spațioasă, visul oricărui cățel. Întrebat de tânăr ”Tu, maestre, care ești atât de renumit pentru înțelepciunea ta,  nu ai reușit să îl înveți pe câine să doarmă în cușcă? Nu te doare inima să îl vezi că se chinuie în fiecare noapte dormind pe cuie?” La care maestrul îi răspunde: „Când o să se sature într-adevăr de dormit pe cuie, o să intre singur in cușcă”.

Pentru cei pasionați de coaching ca profesie, ce le recomanzi – ca școală sau ca studiu individual?

Le recomand să fie atenți la educația și experiența practică a celor care oferă formări în coaching. Au apărut foarte multe școli de coaching și nu toate sunt de calitate. Dacă sunt cu adevărat hotărâți să îmbrățișeze această profesie sunt sigură însă că se vor documenta suficient de serios încât să aleagă ce e mai bun pe piață. Și nu în ultimul rând, să știe că meseria de coach, pe cât de frumoasă e, pe atât de solicitantă e. Și că tot vorbeam mai devreme de căței, din experiența mea, nu e genul de profesie în care aleargă câinii cu covrigi în coadă….dar e plină de oportunități pentru coachii într-adevăr coachi.

fbFlorina Badea conduce propria companie de consultanță în comunicare și training – Health Connections. Florina este în același timp consilier pentru dezvoltare personală și coordonează platforma www.florinabadea.ro – blog de viață sănătoasă.

Florina a lucrat peste 12 ani în agenții de comunicare și PR, a coordonat proiecte de comunicare instituțională, comunicare corporatistă, de brand si comunicare de criză, precum și campanii complexe de CSR. În ultimii 5 ani s-a specializat în comunicare pentru domeniul sănătății, concepând și implementând campanii pentru companii farmaceutice, asociații de pacienți sau asociații profesionale. Florina a format și condus echipe, a susținut media training-uri, cursuri și workshop-uri de comunicare, este speaker si moderator la evenimente de profil.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*