Home / Copil / Clătite cu sparanghel

Clătite cu sparanghel

Ingrediente

500 ml lapte

sare

2 ouă

100 g făină

40 g unt

120 g roșii cherry

2 linguri parmezan ras

2 linguri busuioc tocat

PENTRU SOS:

50 g unt

50 g făină

100 ml suc de portocale

sare

100 ml smântână (30%)

100 g cașcaval

1 kg sparanghel proaspăt

zeama de la o lămâie

sare

Mod de preparare

Pui laptele într-un castron, adaugi un praf de sare, ouăle bătute, untul topit, făina și mixezi până se omogenizează aluatul. Lași să se odihnească 30 de minute, după care adaugi în el roșiile cherry tăiate felii, parmezanul și busuiocul tocat. Prăjești 4 clătite mai groase într-o tigaie antiaderentă unsă cu foarte puțin ulei. Le așezi unele peste altele și le ții la cald.

Pentru sos, topești untul într-o tigaie, adaugi făina și amesteci. Lași câteva secunde, torni sucul de portocale, amestecând continuu, smântâna, cașcavalul ras, puțină sare și lași să fiarbă, la foc mic, circa 5 minute.

Tai partea mai fragedă și verde, dinspre vârf, a sparanghelului. Aliniezi pe masă toate tijele de sparanghel și înlături codița. Poți folosi codițele pentru o supă-cremă. Pui bucățile de sparanghel în apă clocotită cu sare și zeamă de lămâie și le lași 2 minute, după care le scoți în apă cu gheață.

Împarți bucățile de sparanghel în clătite și le rulezi. Le așezi într-un vas termorezistent uns cu ulei de măsline și le introduci în cuptorul încins la 180°C. Lași 15 minute, le scoți, torni deasupra sosul, crești temperatura la 230°C și lași până se rumenește ușor deasupra.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*