Clătite cu spanac

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ingrediente

PENTRU CLĂTITE

200 ml lapte

2 ouă

125 g făină

2 lingurițe ulei de măsline

1 praf de sare

PENTRU UMPLUTURĂ

300 g spanac fiert

1 lingură ulei de măsline

200 g brânză feta

Mod de preparare

Pentru clătite, mixezi într-un castron ouăle, făina, laptele, uleiul de măsline și un praf de sare până când obții un aluat omogen. Acoperi castronul cu o folie și-l introduci la frigider pentru 30 de minute.

Încingi o tigaie antiaderentă de clătite, o ungi cu o picătură de ulei, adaugi un polonic mai mic cu aluat, rotești tigaia până când aluatul se întinde uniform pe toată suprafața tigăii. Prăjești clătita 2 minute pe fiecare parte, la foc mic. Procedezi la fel până termini toate clătitele, le așezi unele peste altele pe o farfurie și le lași să se răcească.

Pui 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie, adaugi spanacul fiert și îl sotezi 2 minute. Îl pui într-un castron, îl amesteci cu brânza feta zdrobită fin și omogenizezi.

Așezi pe una din marginile clătitelor 2 linguri din compoziția de spanac și rulezi. Le servești ca aperitiv, sunt delicioase.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*