Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Clătite cu mărar și cașcaval

Clătite cu mărar și cașcaval

Clatite_cu_dovlecei buna

 

Ingrediente

2 ouă
1 cană apă minerală
2-3 linguri ulei
1/2 legătură mărar
sare

piper
1 cană făină
cașcaval ras  (câte 2 linguri pentru fiecare clătită)

Mod de preparare

Pentru început, speli și cureți dovlecelul, îl dai pe răzătoare, îl presari cu puțină sare și-l pui într-o strecurătoare să se scurgă.

Într-un bol, amesteci cu mixerul sau cu un tel ouăle cu un praf de sare, peste care adaugi apa minerală, uleiul și făina. Mixezi până obții un aluat omogen. Adaugi mărarul tocat și amesteci bine. Pui aluatul la frigider pentru 30 de minute.

Prăjești clătitele și le ții la cald. Le umpli cu cașcaval ras (câte 2 linguri pentru fiecare clătită), le împăturești și le servești Atenție! Clătitele trebuie să fie calde, pentru a se topi ușor cașcavalul.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*