Clătite cu dovlecei - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Clătite cu dovlecei

Clatite_cu_dovlecei buna

KOLIBA_calup_razuit1 buna

Ingrediente

2 ouă
1 cană apă minerală
1 dovlecel potrivit
2-3 linguri ulei
mărar
pătrunjel
sare

piper
1 cană făină
cașcaval ras de la Koliba (câte 2 linguri pentru fiecare clătită)

Mod de preparare

Pentru început, speli și cureți dovlecelul, îl dai pe răzătoare, îl presari cu puțină sare și-l pui într-o strecurătoare să se scurgă.

Într-un bol, amesteci cu mixerul sau cu un tel ouăle cu un praf de sare, peste care adaugi apa minerală, uleiul și făina. Mixezi până obții un aluat omogen. Pui în el dovlecelul ras stors bine între mâini, verdeața tocată și amesteci bine. Pui aluatul la frigider pentru 30 de minute.

Prăjești clătitele și le ții la cald. Le umpli cu cașcaval ras Koliba (câte 2 linguri pentru fiecare clătită), le împăturești și le servești Atenție! Clătitele trebuie să fie calde, pentru a se topi ușor cașcavalul.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*