rețetă de Alexandra Băltățeanu/de la 2 ani
Ingrediente
100 g făină
150 g caș dulce proaspăt
150 g iaurt
3 ouă
1 lingură zahăr brun sau 1 lingură miere
2 linguri ulei de cocos
coaja rasă de la 1 lămâie
1 plic praf de copt
Mod de preparare
Pui în blender cașul, ouăle, iaurtul, zahărul și uleiul de cosos. Mixezi până cașul se mărunțește foarte bine și obții o compoziție omogenă. Torni amestecul într-un bol, adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci cu un tel foarte bine. La final, pui coaja de lămâie rasă și amesteci.
Încingi o tigaie nonaderentă, la foc mic, și pui în mijlocul ei câte două linguri de aluat. Când aluatul începe să facă bule mici deasupra, cu o spatulă întorci clătita și mai lași un minut. Procedezi la fel până termini aluatul.
Le servești cu iaurt grecesc, fructe proaspete și puțin caș sfărâmat.