Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Clătite-aperitiv cu brânză

Clătite-aperitiv cu brânză

Clătite cu brânză

Ingrediente

1 cană făină
1 linguriță praf de copt
1 praf de sare
4 ouă
1/2 cană lapte
250 g brânză dulce de vaci sau urdă

ulei pentru prăjit

Mod de preparare
Într-un bol încăpător cerni făina cu praful de copt și sarea. Adaugi ouăle bătute bine, puțin lapte și omogenizezi. Pui treptat laptele rămas, bătând bine cu un tel sau cu mixerul. Dacă compoziția este prea groasă, mai adaugi lapte. Oricum, aluatul trebuie să fie mai gros decât cel de la clătitele clasice.

Adaugi în compoziție brânza de vaci și omogenizezi bine. Lași aluatul să se odihnească în bucătărie 30 de minute.

Pui în tigaia de clătite încinsă in prealabil doua linguri de ulei, pui cu lingura sau cu un polonic mai mic din aluatul de clatite. Poti pune doua sau trei, depinde de mărimea tigăii. Prăjesti clătitele 1 minut pe fiecare parte și le scoți pe prosoape absorbante.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*