Clafoutis de caise

Ingrediente
4 ouă
50 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
100 g făină
250 ml lapte
250 ml smântână lichidă
400gcaise

o mână fulgi de migdale pentru servit

Mod de preparare
Speli caisele, le usuci cu prosoape absorbante, le tai în două și le scoți sâmburii.
Într-un castron, bați ouăle cu zahărul până își dublează volumul, adaugi făina, zahărul vanilat, iar la final smântâna și laptele, având grijă să mixezi continuu.

Ungi un vas de yena mai mic cu unt și îl tapetezi cu făină, pui amestecul în el și deasupra așezi jumătățile de caise cu partea tăiată în sus. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40 de minute. Servești clafoutisul cald, presărat cu fulgi de migdale, direct din vas. Este foarte bun și rece.
 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*