Clafoutis cu cireșe

Ingrediente

4 ouă
100 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
100 g făină
250 ml lapte
250 ml smântână lichidă
400 g cireșe
Mod de preparare
Speli cireșele, le scoți sâmburii și le pui la scurs. Într-un castron, mixezi ouăle cu zahărul până își dublează volumul, adaugi făina, zahărul vanilat, iar la final smântâna și laptele, având grijă să mixezi continuu.

Ungi și tapetezi o formă termorezistentă rotundă, torni compoziția și deasupra așezi cireșele. O introduci în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40-45 de minute.  Lași să se răcorească, după care îl poți servi la masă.
 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*