Ciuperci umplute cu urdă

Mushrooms stuffed with boursin cheese

Ingrediente
6 ciuperci mari

300 g urdă

2 căței de usturoi mici

câteva fire pătrunjel verde

2 linguri ulei de măsline

sare

piper

Mod de preparare

Mai întâi, încălzești cuptorul la 210°C. Rupi codițele ciupercilor, le speli bine și le așezi într-un vas de copt uns cu puțin ulei.
Amesteci într-un bol urda cu uleiul de măsline, cu pătrunjelul verde tocat mărunt și cu usturoiul pisat. Condimentezi cu puțină sare și piper și omogenizezi.

Umpli ciupercile cu crema de urdă și le introduci în cuptor pentru 15 minute. Le servești calde, ca aperitiv.

Sfatul Marianei

Când gătești diverse mâncăruri cu ciuperci, indiferent de modul de preparare, nu le curăța de coajă, deoarece aroma acestora și substanțele nutritive se află în special în stratul exterior.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*