Ciorbiță de pește

Ingrediente

2 fileuri proaspete de cod sau păstrăv;
2 morcovi

1 rădăcină pătrunjel;

1 felie mica de țelină

1 ceapă;

1 cartof;

1 praf de sare;

zeama de la o lămâie;

pătrunjel verde

Mod de preparare

1. Cureţi şi speli legumele, le tai fâşiuţe subţiri sau rondele, după preferinţă, şi le pui la fiert în apă. Peştele îl pui la fiert separat în apă cu un praf de sare. 

2. Când legumele sunt fierte, adaugi peştele şi puţină supă strecurată în care a fiert peștele. Pui zeamă de lămâie şi mai laşi să dea într-un clocot. 

3. Serveşti micuţului tău supa caldă, decorată cu pătrunjel verde. Dacă doreşti, poţi să-i pui şi puţin iaurt.

Sfatul medicului

Aceasta este o reţetă completă, care cultivă gustul copilului pentru legume, sursă preţioasă de aminoacizi esenţiali necesari creşterii şi dezvoltării. Legumele proaspete conţin, de asemenea, o cantitate importantă de antioxidanţi, vitamine, minerale şi oligoelemente.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*