Home / Copil / Ciorbă albă cu perișoare de pui

Ciorbă albă cu perișoare de pui

de la 18 luni

Ingrediente

250 g piept de pui; 1 morcov potrivit; 1 ceapă potrivită pentru ciorbă; 1 ceapă mică pentru perișoare; ½  ardei gras; ½  rădăcină păstârnac; 50 g țelină; 1 ou; 3 linguri orez; câteva fire de mărar verde; zeama de la 1/2 de lămâie; sare; piper

Mod de preparare

Speli pieptul de pui, îl usuci și îl treci prin mașina de tocat. Pui 2 l de apă într-o oală și când dă în clocot adaugi legumele întregi curățate și spălate. Lași să fiarbă până se înmoaie.

Între timp, pregătești perișoarele. Adaugi peste carnea de pui tocată ceapa mică  dată pe  răzătoarea mare, oul, 2 linguri de orez spălat și scurs, puțină sare și piper. Omogenizezi compoziția și formezi perișoare mici, pe care le așezi pe un tocător.

Scurgi supa, o pui din nou în oală, adaugi perișoarele, o lingură de orez și le lași să fiarbă 30 de minute, la foc mic. Adaugi zeama de lămâie, condimentezi cu puțină sare și piper și mai dai în câteva clocote. Oprești focul, adaugi morcovul tăiat bucăți și presari mărarul verde tocat mărunt.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*