Home / Fără categorie / Cine este în spatele celor mai căutați Moși Crăciun pe care poți să-i închiriezi de Sărbători

Cine este în spatele celor mai căutați Moși Crăciun pe care poți să-i închiriezi de Sărbători

Nicio petrecere de Crăciun nu mai este completă fără prezența unui Moș Crăciun. Un tip de business care a început să facă valuri în ultimii ani în România. Dar ce fac cei care îi aduc la viață pe cei mai cautați Moși și transformă o simplă petrecere într-un moment memorabil?

În spatele Moși Crăciunilor full time profesioniști stau actori cu experiență vastă în lucrul cu cei mici. În postura de Moși, ei sunt cel mai important moment de la petrecere și rămân în amintirile micuților.

Am stat de vorba BluParty, una din cele mai experimentate echipe în organizarea de petreceri pentru copii și închirieri de Moși, cu peste 12 ani de experiență în domeniu, care ne-au povestit despre secretele din culise, despre cum sunt recrutați Moșii și cu ce vin nou în fiecare an.

Cine sunt cei care îl închiriază pe Moș Crăciun și ce își doresc de la el?

Moș Crăciun aduce spiritul sărbătorilor de iarnă oriunde pășește, însă în ultimii ani, agențiile de organizare petreceri vin cu câte un Moș special în funcție de petrecerea organizată.

Companiile, mallurile, grădinițele și școlile sunt cei mai fideli clienți, însă și părinții care vor să pregătească un moment special, uneori chiar în Ajun.

 

Astfel, la o petrecere, clienții au de ales dintre trei tipuri de Moși, fiecare pregătit să gestioneze acel tip de eveniment:

 

  1. Moș Crăciun care vine la serbarea copiilor

Copiii sunt cei mai încântați cand Moșul sosește, iar atunci când îl cunosc în persoană au parte de cel mai deosebit moment al iernii. Așa că școlile și grădinițele apelează an de an la Moș pentru a înveseli atmosfera serbărilor de Crăciun, al cărui rol este să împartă cadourile, să îi distreze pe cei mici cu povești și să le asculte dorințele.

 

  1. Moș Crăciun vine și la petrecerile corporate

Serviciul de Moș Crăciun corporate este cel mai cerut – companiile care caută să aducă magia Sărbătorilor la birou își planifică prezența Moșului încă din Septembrie.

E momentul când angajații au șansa să se cunoască mai bine la nivel personal, și totul devine mai destins, mai ales că la petrecerile de Crăciun copiii lor sunt invitații în centrul atenției.

În 2017 unele companii au solicitat Moș Crăciun chiar și pentru rolul de Secret Santa la birou.

 

  1. Moș Crăciun vine și la tine acasă, chiar și în Ajun

O surpriză și mai mare pentru copii este ca Moșul să le aducă darurile chiar la ei acasă.

La BluParty, Moș Crăciun poate să ajungă și în Ajunul Crăciunului, și pentru faptul că e un serviciu aproape exclusiv, acest moș este cel mai solicitat în fiecare an, aflăm de la Mădălina Râpanu, managerul BluParty.

Unii părinți preferă, ca pe lângă serbările de la școală, să aibă și acasă o mică petrecere specială cu Moș Crăciun. Ineditul din această petrecere stă în faptul că toată atenția Moșului e distribuită către prichindeii lor, care fac mai multe poze și videouri menite să le rămână amintire.

Cine sunt Moșii de la BluParty și cum sunt ei recrutați și pregătiți?

“Aceștia nu sunt doar lucrători sezonali, ci oameni care mențin o relație cu noi în tot timpul anului pentru a se asigura că totul decurge ca la carte în perioada evenimentelor de Sărbători”, ne spune Mădălina Râpanu, manager BluParty.

Mereu când căutați să aduceți la petrecerea voastră un Moș Crăciun, e important să țineți cont cine se află în spatele acestui personaj, mai ales că e atât de îndrăgit de cei mici. Iar ei își amintesc și cele mai mici detalii și, cu siguranță, nu vreți să-i dezamăgiți.

„Moșii de la BluParty sunt foarte bine selectați pentru fiecare petrecere în parte. Chiar din momentul în care au fost recrutați, am ținut ca toți să fie actori profesioniști și ne-am bazat pe experiența lor anterioară cu cei mici și în postura de Moși.”

Cel mai bun sfat de pregătire pentru Moși

Cel mai bun sfat pe care îl dăm Moșilor este să creadă într-adevăr în rolul lor. Chiar dacă au senzația că majoritatea copiilor își dau seama că nu sunt moșul adevărat, trebuie să își joace rolul pana la capăt, cu la fel de multă încredere și entuziasm.

Cei mai fotogenici Moși

Momentul culminant este fotografia cu Moșul. Așa că Moșii trec printr-un scurt training despre ce înseamnă sa pozezi. Copii nu au multa răbdare și trebuie să te miști rapid.

Mult din jobul de Moș Crăciun înseamnă sa lucrezi cu grupuri mari de copii care își pierd răbdarea, astfel că fiecare Moș trebuie să știe cum să le mențină atenția celor mici și să fie mereu răbdător.

 

Moșul ia lecții de improvizație pentru a ține pasul și cu cei mai curioși micuți

Copiii au multe întrebări. Contează foarte mult să-i asculți și să le răspunzi mereu continuând povestea. În improvizație, acest concept se numește “Yes, and..”.

 

Costume autentice, care păstrează vie experiența

Și costumele sunt cele care fac diferența. Un costum care nu are o calitate bună și fără detalii interesante se va vedea imediat.

Materialele moi, precum catifeaua, sunt cele care plac cel mai mult copiilor la atingere, așa că și acest aspect trebuie avut în vedere pentru costumul Moșului. Costumele sunt uneori completate de burtici false, care îl fac pe Moș să arate mai aproape de înfățișarea sa clasică.

“Ceea ce cred că le dă încă un plus mare reprezintă costumele autentice în care am investit foarte mult. De la mănuși albe, la costume roșii de catifea, straiele unui singur Moș au pornit de la 150 euro, iar asta se poate vedea în designul special și în calitatea materialelor”, ne spune Mădălina Râpanu.

Pregătirea momentului

“Moșii sunt pregătiți pentru momente emoționate, când copiii încep să se deschidă. Chiar dacă sunt fini cunoscători, de foarte multe ori și actorii sunt năpădiți de sentimente atunci când copiii le citesc scrisorile – mai ales atunci când cer noi frățiori sau surioare.”

Copiii sunt uneori speriați sau foarte emoționați, mai ales cei mici. Uneori îi sfătuim pe părinți să nu își anunțe copii – să facă vizita Moșului o surpriză complet neașteptată.

Machiajul, Barba și detaliile de comportament

Datorită feedbackului de la părinți și participanți, dar și experiențelor avute de Moși la evenimente, costumele BluParty s-au îmbunătățit de la an la an.

Planurile de viitor sunt pregătirile din toi – astfel încât Moșii să își crească o barbă adevărată, sau capitolul machiaj și efecte speciale sa fie pregătite în cel mai mic detaliu.

Barba trebuie să fie aplicată foarte bine – copii trag uneori de ea, mai ales bebelușii care sunt jucăuși.

Cât timp moșii sunt în costum, se comportă 100% în rolul de Moș, iar asta mai ales datorită experienței de peste 7 ani, în care au dăruit zâmbete, entuziasm și voie bună pentru mii de prichindei la petrecerile inedite de Sărbători.

Moșii trebuie să fie în condiție fizică bună

În apropierea Crăciunului moșii pot face și 50 de vizite, iar la fiecare trebuie să fie bucuroși și la fel de energici. Așa că, cel mai indicat e ca moșii să aibă un sistem imunitar bine pus la punct, pentru că intră în contact cu o mulțime de copii, care răcesc destul de rapid în sezonul rece. Și nimeni nu vrea ca moșul să-și ia concediu de odihnă chiar în ziua când trebuie să aducă darurile.

 

Moșii pot lucra și cu copii cu nevoi speciale

Moșii sunt pregătiți să lucreze și cu copii cu nevoi speciale. Nu toți copiii sunt în regulă cu luatul în brațe – există sensibilități la atingere, de care trebuie ținut cont. În astfel de cazuri, Moșii găsesc diverse idei de interacționa și a poza care să-i facă sa se simtă în largul lor.

Care este rutina unui moment cu Moșul?

Un Moș Crăciun la petrecerea ta înseamnă mai mult decât un animator, ci un adevărat partener de distracție.

El are unul din cele mai importante roluri la un eveniment sau spectacol de Sărbători, asta pentru că, pe lângă cei mici, el trebuie să fie în centrul atenției, să le capteze interesul invitaților și să-i facă să trăiască intens frumusețea Sărbătorilor de iarnă.

Moș Crăciun nu doar împarte cadourile mult așteptate, dar ascultă și poeziile pregătite de cei mici și e gata să-i primească pe fiecare pe genunchiul lui, să facă poze și să le asculte dorințele.

Moșul poate să aducă și să decoreze bradul sau să cânte colinde cu copiii după ce le împarte cadourile. Tot Moșul e cel care oferă bucurie prin poante și momente de improvizație, care îi fac pe cei mici să se amuze și să se simtă în largul lor.

 

Ce trebuie să știe Moșul?

Moșul trebuie să fie la curent cu ultimele știri în materie de jucării, filme și cărți de sezon preferate de copii. Astfel, el va ști cum să interacționeze cu copiii, aducând aminte de personaje moderne și aventurile lor, pe care cei mici le urmăresc. Pentru și mai multă credibilitate, moșii învață să râdă exact cum o face Moșul în filme.

Ce alte personaje de iarnă completează compania Moșului?

Moșul nu este niciodată singurul personaj. Povestea devine mai completă atunci când sunt prezenți și Reni, Crăciunițe, sau Spiriduși – iar Moșul face mereu referințe la compania sa de la Polul Nord.

Nu lipsește nici decorul potrivit sezonului: de la Bradul și Scaunul tematic roșu, până la fântâna de ciocolată cu aromă de Crăciun, jocurile interactive și alte accesorii, care redau spiritul acestei perioade magice.

Cele mai inedite și mai amuzante cerințe

Pe lângă vizitele uzuale la petreceri de companie și grădinițe, de-a lungul anilor, agențiile de organizat petreceri au primit tot felul de cereri mai haioase sau mai greu de implementat, mai ales în perioada Sărbătorilor, când toți vrem să dăruim mai mult.

„Chiar dacă sezonul Sărbătorilor e cel mai încărcat, noi facem tot posibilul să găsim o soluție ingenioasă pentru toți cei care ne solicită ajutorul.

Spre exemplu, o solicitare inedită și haioasă, pe care am implementat-o cu drag, a fost intrarea lui Moș Crăciun pe geam. Asta l-a bucurat enorm pe copilul din acea casă, pentru că avea impresia că Moșul venise pe horn, fereastra fiind în camera unde se afla șemineul”, ne povestește Mădălina Râpanu.

Cât costă să închiriezi un astfel de Moș Crăciun la petrecerile de Sărbători?

Pentru a aduce un Moș Crăciun la petrecere, costurile variază în funcție de tipul evenimentului, dar și de durată.

Dacă vrei să ai o petrecere cu Moș Crăciun acasă, fie de Crăciun sau în Ajun, trebuie să te aștepți la un cost de 249 lei pentru 20-30 de minute.

În cazul companiilor, participarea lui Moș Crăciun la petreceri sau ca Secret Santa este de 449 lei/ oră. La aceleași costuri ajung și părinții dacă vor să aducă Moșul la serbările copiilor.

*Video – Moș Crăciun împarte cadouri:

 

About Bosneag Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*