Chifteluţe de pui

shutterstock_138195098

Ingrediente

500 g piept de pui
1 ceapă potrivită
3 căţei usturoi
2 ouă
2 felii mari de pâine înmuiate în lapte

1 lingură ulei
sare

Mod de preparare

Dai prin maşina de tocat pieptul de pui, ceapa şi feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse foarte bine. Adaugi peste compoziţia de carne ouăle, usturoiul pisat şi puţină sare.

Formezi cu mâna udă chifteluţe potrivite şi le aşezi pe o tavă cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute. Cu 15 minute înainte să fie gata, ungi cu o pensulă chiftelele cu ulei, aşa vor ieşi mai rumene.

Le poţi servi micuţului tău simple sau alături de un piure de legume sau de un sos de iaurt.

Sfat!

În compoziţie poţi pune şi o jumătate de ardei gras roşu tăiat cubuleţe foarte mici sau dat prin maşina de tocat împreună cu carnea.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

2 comments

  1. De ce nu mai gasasc revista PapTot la chioscurile din Cluj-Napoca. Vanzatorii spun ca nu a aparut de 2 luni cel putin. Ce se intampla?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*