Home / Copil / Chifteluțe de curcan cu ardei gras

Chifteluțe de curcan cu ardei gras

Ingrediente

500 g piept de curcan tocat; ½  ardei gras roșu; ½  ceapă mare; 3 căței usturoi; ½  cartof mediu ras; 2 ouă; ¼ legătură pătrunjel verde; sare; piper

Mod de preparare

Pui carnea tocată de curcan într-un bol, adaugi ceapa dată pe răzătoarea mare și stoarsă foarte bine de zeamă, ardeiul gras tăiat cubulețe, usturoiul pisat și amesteci. Adaugi cartoful dat pe răzătoarea mică și stors foarte bine, pătrunjelul verde tocat mărunt, oul, sare și piper și omogenizezi compoziția.

Formezi chiftele de mărime medie (ca în imagine) și le așezi pe o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt. Le ungi cu ulei și le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 30-40 de minute. Le servești calde sau reci, cu salată.

De asemenea, le poți prăji și în ulei încins.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*