Home / Copil / Chifle calde umplute cu pui – rețetă de Horia Vîrlan

Chifle calde umplute cu pui – rețetă de Horia Vîrlan

SONY DSC

Ingrediente

4 chifle mari

300 g piept de pui dezosat şi fără piele

1 morcov mic

1 ceapă mică

1 păstârnac mic

1/4 de ţelină medie

2-3 linguri mazăre congelată

½ ardei galben

2 linguri mari de unt

300 ml supă de legume sau de pasăre

100 ml smântână dulce

1 gălbenuş

1lingură pătrunjel verde

1 praf de sare

Mod de preparare

Cureţi legumele şi le speli bine, după care le tai cubuleţe mici. Încingi o tigaie, adaugi untul şi rumeneşti pieptul de pui tăiat fâşii cu latura de circa 2 cm. Scoţi carnea şi în grăsimea rămasă sotezi legumele tăiate şi mazărea decongelată, la foc mic, 5 minute.

Adaugi cuburile de pui şi supa de legume şi fierbi totul până când lichidul se evaporă aproape complet, rezultand un sos dens. Pui smântâna, un praf de sare, mai dai în câteva clocote, opreşti focul şi adaugi pătrunjelul tocat mărunt.

Tai câte un capac chiflelor, le scobeşti de miez şi le umpli cu soteul de pui. Aşezi capacele, le ungi cu gălbenuş bătut, le aşezi pe o tavă şi le introduci în cuptorul încins la 200° C pentru 4-5 minute. Serveşti chiflele ornate cu ridichi de lună, bucăţi de ardei gras, morcov si mazăre, creând astfel un trenuleţ sau alte animaluţe.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*