Home / Copil / Cheesecake cu lămâie

Cheesecake cu lămâie

Ingrediente

250 g biscuiți digestivi

150 g unt topit

500 g brânză de vaci cremoasă

150 g zahăr

2 linguri făină

1 linguriță esență de vanilie

2 lingurițe coajă de lămâie bio, rasă fină

zeama de la ½ de lămâie

3 ouă

300 g smântână grasă

fructe de pădure pentru decor

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 150°C și ungi o formă de tort de 20 cm cu unt. Mixezi biscuiții în robot, adaugi untul topit și mixezi până se amestecă foarte bine. Torni compoziția în formă și cu o paletă de plastic o întinzi pe fund și pereți, apăsând foarte bine. O introduci la frigider pentru 30 de minute.

Într-un castron, mixezi brânza de vaci cu zahărul până se omogenizează totul. Adaugi făina, vanilia, coaja și zeama de lămâie și amesteci. Pui ouăle, smântâna și mixezi până obții o compoziție fină și omogenă.

Torni compoziția de brânză în formă și o așezi pe o tavă de aragaz. O introduci în cuptorul încins pentru o oră. Trebuie să se rumenească ușor deasupra. Lași cheesecake-ul să se răcească în cuptor, cu ușa deschisă. O dai la frigider pentru alte 3 ore. Înainte de servire o decorezi cu fructe de pădure proaspete sau cu ce alte fructe îți plac.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*