Chec cu scorțișoară

Ingrediente:

1 ceașcă de apă

1 ceașcă de ulei de cocos  (http://bit.ly/2BORoET)

1 ceașcă de zahăr brun

1 ceașcă de migdale mărunţite  (http://bit.ly/2Bmb0PX)

2 linguri de zeamă de lămâie

coaja rasă de la 1 lămâie

1 linguriţă de scorţișoară

1 praf de copt

3 cești de făină integrală

1 lingură de praf de roșcove (karob)

Mod de preparare:

Se încălzește apa și se topește zahărul amestecând continuu, apoi se adaugă toate ingredientele (cu excepţia prafului de roșcove) până ce compoziția devine o cocă. Se iau 2 linguri de compoziţie și se amestecă într-o cană cu praful de roșcove. Se pregătește într-o formă de chec hârtia de copt și se pune compoziţia. Se marmorează cu compoziţia din cană și se presară 5-6 migdale sfărâmate. Se pune în cuptorul preîncălzit la 180˚C. Se lasă să se coacă aproximativ 40 de minute, verificând dacă e copt checul cu o scobitoare.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*