Home / Copil / Chec cu morcov și stafide

Chec cu morcov și stafide

Ingrediente
250 g morcovi rași; 50 g stafide aurii; 160 g făină; 160 g zahăr; 100 ml ulei de floarea-soarelui; 2 ouă; 1 pliculeț praf de copt; 1 linguriță scorțișoară măcinată; 1 vârf de cuțit  sare
Mod de preparare
Într-un castron mai mare cerni făina cu praful de copt, scorțișoara și sarea. Separat, bați ouăle cu uleiul și zahărul, le torni peste făină și mixezi până se omogenizează. La final, pui morcovii curățați și dați pe răzătoarea mică, stafidele și amesteci.
Torni aluatul într-o tavă de cozonac unsă și tapetată și o introduci în cuptorul încins la 160ºC timp de 1 oră și 15 minute. Scoți checul din cuptor și îl lași să se răcească. Îl poți servi cu gem de portocală.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*