Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Chec cu dovlecel și merișoare

Chec cu dovlecel și merișoare

Chec cu dovlecel

Ingrediente
100 g zahăr tos
2 ouă
3 linguri ulei ulei
200 g dovlecel
200 ml lapte dulce fiert și răcit
1 ½ cană făină
½ pliculeț praf de copt
1 praf de sare
1 linguriță esență de vanilie

100 g merișoare uscate

Mod de preparare

Mai întâi, tai dovlecelul și-l pui la fiert, după care îl scurgi bine. Într- un castron mare, amesteci bine zahărul cu laptele și apoi adaugi treptat uleiul. La sfârșit trebuie să nu se mai simta zahărul. Încorporezi ouăle pe rând, până ce compoziția devine spumoasă.

Adaugi peste compoziția de lapte și ou dovlecelul trecut printr-o sită și omogenizezi. Pui esența de vanilie, sarea, praful de copt amestecat cu făina și cernută și jumătate din merișoare, după care omogenizezi. Trebuie să obții un aluat omogen.

Torni aluatul într-o formă de chec îmbrăcată cu hârtie de copt, așezi deasupra merișoarele rămase și o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-45 de minute.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*