Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Chec cu dovleac și stafide

Chec cu dovleac și stafide

shutterstock_152629607

Ingrediente

450 g dovleac copt și făcut piure; 5 ouă; 5 linguri ulei; 200 ml iaurt; 1 cană zahăr; 2 căni făină; 2 lingurițe praf de copt; ½ linguriță sare; 1 linguriță scorțișoară;
100 g stafide; zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi, amesteci piureul de dovleac cu ouăle bătute în prealabil, cu uleiul, iaurtul și zahărul până obții un amestec omogen. Adaugi făina, praful de copt, sarea, scorțișoara și amesteci bine. La final încorporezi stafidele.

Îmbraci două tăvi de cozonac mai mici cu hârtie de copt și împarți aluatul în mod egal.  Le introduci în cuptorul încălzit la 180º C pentru 45-50 de minute. Trebuie să faci la final proba cu scobitoarea. Dacă nu este copt, îl mai lași puțin.

Lași checurile să se răcească în forme, le scoți, le presari cu zahăr pudră, după care le tai felii și le servești.

Sfaturile Marianei

În aluat poți adăuga, în loc de stafide, fructe uscate sau chiar cubulețe de dovleac. Compoziția aceasta o poți pune și într-o formă rotundă de tort și să-l ornezi la final cu cremă de brânză. Iese un deliciu.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*