Chec cu dovleac și cacao

Ingrediente
500 g făină;

1 linguriță praf de copt;

1 linguriță bicarbonat de sodiu;

1 praf de sare;

2 linguri cacao;

1 linguriță scorțișoară;

3 ouă;

200 g zahăr pudră;

150 ml ulei;

300 g dovleac ras;

50 g miez de nucă;

80 g stafide.

PENTRU DECOR:

frișcă;

dovleac fiert

Mod de preparare
Cerni făina într-un bol împreună cu praful de copt și bicarbonatul. Adaugi sarea, pudra de cacao, scorțișoara și amesteci.

Bați ouăle cu zahărul pudră până se albesc, adaugi uleiul, mixând continuu, iar la final amestecul de făină. Pui dovleacul ras, miezul de nucă zdrobit sau măcinat, stafidele și omogenizezi compoziția.

Torni aluatul într-o formă de cozonac unsă și tapetată și o introduci în cuptorul încălzit la 170ºC timp de 45 de minute. Îl lași să se răcească și îl decorezi cu frișcă și floricele făcute din dovleac fiert.

Foto: Photoland/Profimedia

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*