Chec-aperitiv cu dovlecel

Chec cu dovlecei

Ingrediente
400 g dovlecei
3 ouă
150g caș de vacă
1 ceapă mică
2 căței usturoi
1 legătură pătrunjel sau marar
6 linguri ulei
1/2 cană făină
4 linguri griș
1/2 plic praf copt
sare
Mod de preparare

Mai întâi, cureți dovlecelul de coajă, îl dai pe răzătoarea mare, îl presari cu puțină sare, îl lași 10 minute, după care îl storci de zeamă și îl pui într-un castron mai mare.

Adaugi peste dovlecelul ras cașul dat pe răzătoarea mică, ceapa și usturoiul tocate mărunt și amesteci bine.

Pui peste compoziția de dovlecel gălbenușurile, uleiul, grișul, făina cernută cu praful de copt și pătrunjelul sau mărarul tocat mărunt. Condimentezi cu puțină sare și omogenizezi bine compoziția.
Bați albușurile spumă tare și le încorporezi ușor în compoziția de dovlecel, amestecând ușor, de jos în sus, cu o lingură de lemn.

Torni compozitia intr-o tava de chec mai mare tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora, pana se rumeneste frumos. Servesti checul cald sau rece. Este la fel de bun.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*