Home / Copil / Chec-aperitiv cu dovlecel

Chec-aperitiv cu dovlecel

Ingrediente
4 ouă

250 g dovlecel ras
150 g telemea mai nesărată rasă
225 ml iaurt
100 ml ulei
1 ½ cană făină
1 pliculeț praf de copt
½  legătură pătrunjel verde
sare
Mod de preparare
Cureți dovlecelul de coajă, îl dai pe răzătoarea mare, îl presari cu puțină sare și-l lași 15 minute.

Mixezi gălbenușurile cu uleiul, adaugi iaurtul, brânza rasă și amesteci bine. Pui făina cernută cu praful de copt, dovlecelul stors bine de zeamă, pătrunjelul tocat mărunt și puțină sare, dacă mai este nevoie. La final, încorporezi ușor albușurile bătute spumă tare.

Torni compoziția într-o tavă de chec mai mare (sau una mai mică de cozonac) îmbrăcată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru circa o oră. Trebuie să se rumenească frumos deasupra.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*