Home / Copil / Alimentatie / Ce greșeli trebuie să evităm în alimentația școlarului

Ce greșeli trebuie să evităm în alimentația școlarului

shutterstock_23678338

 

  • Omiterea micului dejun, din lipsă de timp sau de răbdare. Numeroase studii au evidențiat faptul că elevii care consumă micul dejun au performanțe școlare mai bune. Este păcat să nu pornim ziua cu un start bun. Ar fi ca și când dorim să plecăm la un drum lung cu mașina, dar fără să punem benzină.
  • Prezența unei cantități prea mari de zahăr la micul dejun (2-3 lingurițe de zahăr în ceai sau lapte,plus pâine cu dulceață sau biscuiți), deoarece acesta va duce la descărcarea unei cantități crescute de insulină, cu apariția hipoglicemiei la 1-2 ore, iar copilul va deveni agitat, apare o senziție acută de foame, chiar tremurături ale mâinilor și stare de rău. Acest lucru ar putea fi evitat prin reducerea cantității de zahăr și utilizarea cerealelor integrale la micul dejun.
  • Ronțăielile între mese. Gustările frecvente, abundente, dulciurile și sucurile consumate între mese, sedentarismul, vor diminua senzația de foame, iar copilul nu va mai mânca cele trei mese ale zilei, ceea ce duce la un dezechilibru alimentar și carențe nutriționale.

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*