Home / Copil / Ce faci când bebe e răcit?

Ce faci când bebe e răcit?

canstockphoto18612666

Adesea, sezonul rece este cel care ne dă cele mai multe bătăi de cap, deoarece suntem mult mai atenţi la orice strănut al copilului, la orice stare de indispoziţie sau modificare în comportamentul lui, de teama unei răceli sau a unei gripe.

În perioada de răceală a bebeluşului, programul obişnuit al mamei este inevitabil dat peste cap din cauza deselor „intervenţii” precum verificarea temperaturii corpului micuţului, a respiraţiei, precum şi a celorlalte simptome cauzate de răceală. Atunci când în urma verificării temperaturii constatăm că bebeluşul are febră, va trebui să îi administrăm un antitermic la un anumit interval de timp, fix.

Cum diminuezi febra

Când vorbim despre tratament, includem toate simptomele răcelii care trebuie tratate cât mai rapid cu putinţă pentru a nu se agrava. Astfel, atunci când constatăm că bebeluşul are febră, administrarea unui antipiretic pe bază de ibuprofen este indicată. Apoi, dacă pe micuţ îl doare gâtul va trebui ca mămicile să intervină prin administrarea unui anti-inflamator. Este bine de ştiut că atât febra, cât şi durerea pot fi reduse printr-un singur medicament, şi anume cu ajutorul unei suspensii orale, fie cu gust de portocale, fie de căpşuni, care are atât efect anti-inflamator, cât şi antitermic. Efectul acestuia elimină febra şi durerea până la 8 ore, timp în care micuţul nu va mai fi agitat, iar starea lui generală va fi îmbunătăţită semnificativ.

Ce alimentație alegi 

Cât despre alimentaţia din perioada de răceală, copilului îi trebuie asigurat un aport hidric suficient, mai mare decât cel pe care îl are în mod normal, când este sănătos. Dacă micuţul are febră, frisoane, vomită sau are scaune moi, pierderile de lichide din corp sunt mult mai mari, iar acestea trebuie suplinite. De asemenea, în funcţie de vârsta copilului, supele proaspete şi călduţe din legume sau de pui, pot fi o variantă bună şi hrănitoare pentru hidratare. În cazul în care mamele ştiu că micuţul lor are intoleranţă la zahăr, ele vor avea cu siguranţă în vedere acest lucru în pregătirea meselor de zi cu zi. O atenţie sporită, însă, trebuie acordată şi tipului de antitermic, căci există unele care nu conţin zahăr şi sunt create special pentru a putea fi administrate şi copiilor cu astfel de restricţii în privinţa zahărului.

 

 

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*