Cartofi umpluți


Ingrediente
12 cartofi  noi medii;

250 ml smântână;

1 legătură ceapă verde;

6 felii șuncă de curcan subțiri;

sare;

piper
Mod de preparare
Speli cartofii, îi usuci și îi învelești pe fiecare în folie de aluminiu. Îi așezi pe o tavă și-i introduci în cuptorul preîncălzit la 220° C pentru 40-45 de minute. Verifici cu vârful unui cuțit dacă sunt pătrunși.

Scoți cartofii din folie și le tai un capac pe partea lată a cartofilor. Îi scobești pe mijloc și miezul scos îl amesteci cu smântâna și ceapa verde tocată mărunt. Condimentezi cu sare și piper, amesteci și împarți compoziția în cartofi.

Tai șunca cubulețe și le presari peste amestecul de arpagic. Introduci cartofii din nou la cuptor pentru 10 minute.

Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*