Cartofi Duchesse

Ingrediente

750 g cartofi;

100 g unt 85% grăsime;

1 ou;

2 gălbenuşuri;

½  linguriţă rasă nucșoară măcinată;

sare;

piper

Mod de preparare

Cureți cartofii de coajă, îi speli, îi tai cuburi și îi pui la fiert în apă cu sare. Îi lași până se pătrund bine, după care îi scurgi și faci un piure fin. Adaugi untul tăiat cubulețe, omogenizezi și lași să se răcorească.

După ce piureul s-a răcorit, adaugi oul întreg şi gălbenuşurile, unul câte unul. Pui nucșoara și condimentezi cu sare și piper. Pui piureul într-un poș și formezi “fursecuri” pe o tavă cu hârtie de copt. O introduci în cuptorul încins pentru 10 minute. Îi servești ca și garnitură la diverse tipuri de carne și pește.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*